Minister Ferd Grapperhaus van Justitie krijgt een bodycam omgehangen van een medewerker van Domino's in Rotterdam. Daar daalde het aantal overvallen op maaltijdbezorgers sterk door het dragen van de camera's.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Ferd Grapperhaus van Justitie krijgt een bodycam omgehangen van een medewerker van Domino's in Rotterdam. Daar daalde het aantal overvallen op maaltijdbezorgers sterk door het dragen van de camera's. © ANP

Bodycam voor Nijmeegse maaltijdbezorgers om ze te beschermen tegen overvallers

NIJMEGEN - Twaalf maaltijdbezorgers in Nijmegen gaan vanaf komende zaterdag op pad met een bodycam. Dat moet voorkomen dat ze overvallen worden. Nijmegen gaat experimenteren met de camera’s nadat proeven in onder meer Amsterdam en Rotterdam goed zijn verlopen. Daar daalde het aantal overvallen sterk op bezorgers met zo'n camera op het lichaam. 

Pizzakoeriers van Domino’s en bezorgers van Thuisbezorgd.nl krijgen de bodycams zaterdagochtend uitgereikt. Zij krijgen instructie van medewerkers van het Centrum voor Criminaliteitsbestrijding en Veiligheid en kunnen er dan al diezelfde avond mee op pad. De bodycams worden op de borst gedragen en de koeriers kunnen ze aanzetten als er gevaar dreigt. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement