Boos personeel Hoenderloo Groep legt tweehonderd pakketdozen voor deur van Pluryn in Nijmegen

videoNIJMEGEN - Een grote bult van tweehonderd pakketdozen, pal voor de deur van zorggroep Pluryn in Nijmegen. Het was vanmiddag een eerste actie van ruim honderd medewerkers van de Hoenderloo Groep om hun zorginstelling van sluiting te redden. Het bestuur van vakbondstak FNV Zorg & Welzijn verwacht dat het daar niet bij blijft.

 1. Misschien komen er schaaktafels in het centrum: ‘Nijmegenaren moeten massaal aan het schaken’

  Misschien komen er schaakta­fels in het centrum: ‘Nijmegena­ren moeten massaal aan het schaken’

  NIJMEGEN - Komen er schaaktafels op Plein 1944, de Waalkade of in het Goffertpark in Nijmegen? Grote kans, want dit idee van Julian van Stee is een van de beste vijf ideeën die in de race zijn om werkelijkheid te worden. Nijmegenaren moeten massaal aan het schaken zijn, vindt hij. Net als in New Yorkse parken. Want schaken kan jong en oud verbinden, zei hij eerder in een interview in De Gelderlander.
 2. Een extra schone bus, allemaal dankzij Michael
  PREMIUM

  Een extra schone bus, allemaal dankzij Michael

  NIJMEGEN - Razendsnel gaat hij met zijn blauwe doekje en een fles ‘clean&easy‘ door de bus. Stopknoppen, stangen, leuningen: álles waar passagiers met hun vingers aan zitten, maakt hij schoon met het middeltje dat bacteriën en virussen doodt. Het is een extra poetsbeurt vanwege corona. En zo desinfecteert hij alle aanraakpunten in de vele tientallen Breng-bussen die op een dag op het Nijmeegse station binnenkomen. Zijn het er zestig? Honderd? ,,Ik tel ze niet.”
 1. Dit is alles wat je moet weten over de avondklok
  Play

  Dit is alles wat je moet weten over de avondklok

 2. Verrassingsbezoek aan collega's: waar wordt krant gemaakt?
  Play

  Verras­sings­be­zoek aan collega's: waar wordt krant gemaakt?