Botresten in Nijmegen-Oost mogelijk van 14-jarige Tonnie Hoogveld: ‘Liggen al voor de tweede keer op straat’

NIJMEGEN - De onlangs gevonden botresten in Nijmegen-Oost zijn volgens historicus Bart Janssen hoogstwaarschijnlijk van de 14-jarige Tonnie Hoogveld. De jongen overleed in 1944 bij een tragisch ongeval met een granaat. Opvallend: het is mogelijk al de tweede keer dat er door kinderen met zijn botten wordt gespeeld.

0 reacties

 1. Supervrijwilliger Wilbert, nu eindelijk een keer op de voorgrond
  PREMIUM
  De Nijmeegste

  Supervrij­wil­li­ger Wilbert, nu eindelijk een keer op de voorgrond

  In een serie interviews met bekende en onbekende inwoners die in Nijmegen geboren en getogen zijn, gaat De Gelderlander op zoek naar ‘De Nimweegste’. Vandaag deel 42: Wilbert Penninx (1952). Na een lange reeks van technische baantjes werd hij uiteindelijk leidinggevende bij de sociale werkvoorziening. ,,Ik ben niet handig, maar wel super sociaal en begeleid graag mensen, zeker kwetsbare mensen.”
 2. Lara (35) gromt en keft als ze bokst: 'Je leert je grenzen verkennen en er overheen gaan’
  PREMIUM
  Mijn hobby

  Lara (35) gromt en keft als ze bokst: 'Je leert je grenzen verkennen en er overheen gaan’

  Op haar 21ste begon Lara Guppertz uit Nijmegen (35) pas met boksen. „Ik was thuis altijd al een heel actief buitenkind. Ik hield van fietsen en paardrijden. Toen ik in Nijmegen diëtetiek ging studeren, kon ik mijn energie niet kwijt, totdat ik op het universitair sportcentrum een proefcursus boksen kon volgen. Ik was meteen helemaal enthousiast. Ik stapte al snel over naar boksclub NABA, waar ik twee trainers van hoog niveau trof: Willy van Haaren, oud Nederlands kampioen zwaargewicht en Orhan Özturk, dertienvoudig Nederlands kampioen in het weltergewicht.”
 1. Marsraket' van SpaceX succesvol geland na testvlucht
  Play

  Marsraket' van SpaceX succesvol geland na testvlucht

 2. Ooievaarsnest slaat te pletter in Hoonhorst
  Play

  Ooievaars­nest slaat te pletter in Hoonhorst