Hubert Bruls is deze zaterdag (21 mei) exact tien jaar burgemeester van Nijmegen. Samen met zijn vrouw Ilse blikt hij in zijn eigen achtertuin terug en vooruit.
Volledig scherm
PREMIUM
Hubert Bruls is deze zaterdag (21 mei) exact tien jaar burgemeester van Nijmegen. Samen met zijn vrouw Ilse blikt hij in zijn eigen achtertuin terug en vooruit. © Paul Rapp


Fatshaming raakt Bruls: ‘Zou je eens bij iemand van kleur moeten doen. Dan is het discriminatie en is de wereld te klein’

NIJMEGEN - Wappies, corona, Veiligheidsberaad. Tien jaar geleden kende niemand die begrippen. Maar er is veel veranderd sinds Hubert Bruls burgemeester van Nijmegen werd. De jubilaris blikt terug en vooruit. Over bedreigingen, nuances, eten en zijn eigen talkshowdroom. 

14 reacties

 • J Plug

  1 maand geleden
  Puberdochters?! Laten ze het maar niet horen: die meiden zijn 19 en 21...
 • Erik Biesemaat

  1 maand geleden
  @ Cleton, je begrijpt het niet. Bruls bedoelt dat als alles wat over hem werd gezegd werd gezegd tegen iemand van kleur diegene zou worden vervolgd wegens discriminatie. Maar tegen iemand die te dik is mag alles worden gezegd, tot op het onbeschofte af.
 • Timo Cleton

  1 maand geleden
  Rara titel bij dit verhaal. Met een “kleurtje” wordt je geboren en heb je zelf geen invloed op. 99,9999% wordt niet geboren met obesitas! Iemand anders stopt dat eten niet in je mond, dat doe je zelf!! 0,0001% (waarschijnlijk nog veel minder) wordt geboren met aanleg voor obesitas en heeft er zelf minder invloed op. De verwijzing naar discriminatie is dan ook ronduit belachelijk. Maar het is zo makkelijk om te zeggen dat je gediscrimineerd wordt als iemand iets over je eigen gedrag zegt.
 • Jan Kelder

  1 maand geleden
  @Kloppenburg, vertrouwen in de overheid ??? Wat is dat ??? Volgens mij is dat enkele jaren geleden al verdwenen !!
 • Sina Hogeboom

  1 maand geleden
  Zou me eerder schamen voor dat ik dik ben dan dat ik vlieg met een vliegtuig.Sommige mensen kun er echt wel wat aan doen.Jonge meiden zijn ook heel dik !!