Brandstichting bij stadion en trainingscomplex NEC, recherche doet onderzoek

VIDEO en UPDATENIJMEGEN - Bij het Goffertstadion in Nijmegen is in de nacht van zaterdag op zondag brand gesticht. Dat gebeurde op twee plekken: bij het stadion zelf en bij sportcomplex Eendracht. De technische recherche doet onderzoek.

Zowel de gevel van het stadion als de voorkant van trainingscomplex De Eendracht zijn beschadigd. Vlakbij de plek van de brand zouden jerrycans met benzine zijn aangetroffen. Vermoedelijk is de brandstichting op camerabeelden vastgelegd.

Bij het sporenonderzoek had een rechercheur zondagochtend speciale aandacht voor een van de fietsenrekken. ,,We hebben aanwijzingen dat dit er iets mee te maken heeft’’, zei hij. Een camera op een paal heeft direct zicht op het fietsenrek.

Rond twaalf uur vertrokken de rechercheurs weer. De politie kan nog weinig over het onderzoek zeggen, behalve dan dat de politie inderdaad uitgaat van brandstichting. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. ,,Als er getuigen zijn, horen we dat graag’’, zegt een woordvoerster.


Brand heeft de entree van trainingscomplex De Eendracht flink beschadigd.
Volledig scherm
Brand heeft de entree van trainingscomplex De Eendracht flink beschadigd. © Paul Rapp
Technische recherche doet onderzoek bij de Goffert. De rechercheur zou het rubbertje waar hij met de kwast overheen veegt, even later los snijden en meenemen in een zakje.
Volledig scherm
Technische recherche doet onderzoek bij de Goffert. De rechercheur zou het rubbertje waar hij met de kwast overheen veegt, even later los snijden en meenemen in een zakje. © Paul Rapp

De eerste meldingen kwamen rond 2 uur binnen bij de hulpdiensten. Bij aankomst van de brandweer bleken er verschillende brandhaarden te zijn.

De hoofdingang van De Eendracht is afgesloten, maar het complex is via de zij-ingang te bereiken. De wedstrijd van NEC 3 tegen Beuningse Boys 4 gaat gewoon door.

Donkere plek

De brandschade aan de deur van het stadion van NEC.
Volledig scherm
De brandschade aan de deur van het stadion van NEC. © DG

Voorzitter Jeroen Rengers van supportersvereniging SV NEC ging vanochtend even kijken toen hij hoorde wat er gebeurd was. ,,De politie was nog bezig met het onderzoek. Hopelijk zijn er camerabeelden en kunnen ze de daders snel pakken.’’

Het is gissen naar een mogelijke aanleiding, zegt hij. Er staat de komende tijd bijvoorbeeld geen beladen wedstrijd op het programma.

,,Aan de andere kant: er zijn de laatste tijd wel meer branden in Nijmegen. En dit is een donkere plek waar je makkelijk kan komen.’’

De brand bij het stadion van NEC, voordat de brandweer arriveerde.
Volledig scherm
De brand bij het stadion van NEC, voordat de brandweer arriveerde. © Sjors
Schade aan het hoofdgebouw van het Goffertstadion.
Volledig scherm
Schade aan het hoofdgebouw van het Goffertstadion. © Paul Rapp
Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl