Volledig scherm
© Paul Rapp

Bruls wil minder coffeeshops in Vlaamsegas: ‘Imago moet beter’

NIJMEGEN - Er moeten in de toekomst minder coffeeshops zijn rond Vlaamsegas en Tweede Walstraat, om dit deel van de stad weer aantrekkelijk te maken voor bewoners, projectontwikkelaars en ondernemers. 

Die overtuiging sprak burgemeester Hubert Bruls deze week uit tijdens een bespreking over de aanpak van de criminaliteit en drugsoverlast in die beruchte buurt. ,,U hoort me niet zeggen dat er geen plaats is voor coffeeshops, maar het moeten er niet zo veel zijn.”

Coffeeshophouders hebben ook een positieve invloed, volgens sommigen, omdat zij verkeersregelaars in hesjes laten zorgen voor veiligheid ter plekke. ,,Ze zijn doodsbenauwd dat het gedoogbeleid stopt”, volgens Bruls 

Positief

De gemeente Nijmegen presenteerde half december een veelomvattend plan voor renovatie, sloop en nieuwbouw in Vlaamsegas en omgeving. De eerste reacties op de plannen van bewoners en winkeliers zijn positief. 

Ook de partijen in de gemeenteraad denken dat er met het totaalplan een goede eerste aanzet is gegeven voor verbetering. De gemeente bezit in het gebied echter nauwelijks onroerend goed, dus is bij de facelift afhankelijk van particuliere projectontwikkelaars. ,,Het imago moet verbeteren willen zij daar vastgoed ontwikkelen”, aldus Bruls.

Het uiterlijk kan de uitstraling ook verbeteren, bijvoorbeeld door panden op de begane grond opener te maken met veel ramen, maakte wethouder Noël Vergunst duidelijk. Verder wordt overwogen de Eilbrachtstraat te veranderen in een mini-park. Dat voorkomt meteen dat er veel auto’s rondjes rijden.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement