Voorzitter Hubert Bruls van het het Veiligheidsberaad wil dat op 28 april de coronamaatregelen versoepeld worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Hubert Bruls van het het Veiligheidsberaad wil dat op 28 april de coronamaatregelen versoepeld worden. © ANP

Burgemeesters willen terrassen open op 28 april; Redteam kijkt met verbazing naar versoepelplannen

NIJMEGEN - De burgemeesters van het Veiligheidsberaad gaan het kabinet vandaag nogmaals adviseren om de terrassen op 28 april open te gooien. Die hadden wat hen betreft al eerder open gemogen, maar voorzitter Hubert Bruls zegt dat het ‘nu echt nodig’ is om de samenleving meer ruimte te geven.

6 reacties

 • Bas IJben

  3 weken geleden
  Kijkt deze meneer alleen in zijn eigen belang. vergeet hij de zorg en patienten die meer dan een jaar moeten wachten omdat de reguliere zorg afgeschaald is. denk ook eens aan de de patiënten met kanker die niet geopereerd kunnen worden of steeds uit gesteld wordt. wat geeft dit voor mentale druk. Nee ikke ikke en de rest kan... .Kijk eens naar de landen met een strenge lock down. die mensen mogen nauwelijks de straat op. wij mogen onze handjes nog dicht knijpen. DOE NIET ZO ZIELIG.
 • joyce pierik

  3 weken geleden
  Stop met versoepeling en al die Field events. Kijk aub naar de omliggende landen. Waarom kunnen wij dit niet, en wat als de besmettingen weer hierdoor oplopen, komen deze mensen dan eerst aan de beurt. Denk ook eens aan de reguliere zorg, 8 weken wachten voordat je genoteerd worden, 8 maanden wachten op een nieuwe knie operatie. HOU OP MET KLAGEN! GEBRUIK JE GEZOND VERSTAND,
 • Marianne Eilander

  3 weken geleden
  Liever de terrassen en horeca open op gepaste manier dan met zijn allen op een kluitje in park of event
 • jos zoet

  3 weken geleden
  Ieder weldenkend mens is tegen versoepeling. Alleen die schreeuwen niet...
 • Hans Invernizzi

  3 weken geleden
  Wat zou het toch fijn zijn als de zelfbenoemde teams van deskundigen, zoals dit Redteam, zich niet met het beleid bemoeiden. Er zitten al genoeg medici in het OMT en de Gezondheidsraad.
 1. Lara (35) gromt en keft als ze bokst: 'Je leert je grenzen verkennen en er overheen gaan’
  PREMIUM
  Mijn hobby

  Lara (35) gromt en keft als ze bokst: 'Je leert je grenzen verkennen en er overheen gaan’

  Op haar 21ste begon Lara Guppertz uit Nijmegen (35) pas met boksen. „Ik was thuis altijd al een heel actief buitenkind. Ik hield van fietsen en paardrijden. Toen ik in Nijmegen diëtetiek ging studeren, kon ik mijn energie niet kwijt, totdat ik op het universitair sportcentrum een proefcursus boksen kon volgen. Ik was meteen helemaal enthousiast. Ik stapte al snel over naar boksclub NABA, waar ik twee trainers van hoog niveau trof: Willy van Haaren, oud Nederlands kampioen zwaargewicht en Orhan Özturk, dertienvoudig Nederlands kampioen in het weltergewicht.”
 2. Grooming en bezit kinderporno; 44-jarige die in Nijmegen werd opgewacht door pedojagers hoort 15 maanden cel eisen
  PREMIUM

  Grooming en bezit kinderpor­no; 44-jarige die in Nijmegen werd opgewacht door pedojagers hoort 15 maanden cel eisen

  Toen de 44-jarige verdachte uit Susteren op 19 oktober vorig jaar op het station Nijmegen-Dukenburg arriveerde dacht hij met een 15-jarige meisje te hebben afgesproken. Via de chatsite Chatplaza. Maar dat pakte heel anders uit. Hij werd opgewacht door een paar ‘pedojagers’ die, zoals de advocaat tijdens een eerdere zitting ook al meldde, wat klappen uitdeelden en de politie inschakelden.
 1. Bijen worden getraind om corona op te sporen
  Play

  Bijen worden getraind om corona op te sporen

 2. 'Het is luguber!' Buurt geschokt na vondst afgehakte hondenpootjes
  Play

  'Het is luguber!' Buurt geschokt na vondst afgehakte hondenpoot­jes