Volledig scherm
De werken van alle 170 amateurkunstenaars zijn opgehangen en neergezet in de hal en gangen op alle verdiepingen van het gebouw. © DG

Camilla van den Hombergh wint dertigste Regionale Amateurkunstmanifestatie

NIJMEGEN - In de Stadsschouwburg in Nijmegen zijn vrijdagmiddag de winnaars bekend gemaakt van de dertigste Regionale Amateurkunstmanifestatie. Uit de 170 deelnemers die vooral schilderijen instuurden maar ook enkele beelden en objecten, koos een deskundige jury twee winnaars voor de gemeenteprijs. 

Daarnaast was er een publieksprijs van de Schouwburg.

De eerst prijs ging naar het schilderij Gedekte tafel, palazzo Venetië van Camilla van den Hombergh. De jury prees vooral het bijzondere licht in haar werk. De tweede prijs was voor Stoni Scheurer met haar granieten beeldhouwwerk Staande in het leven. Het lef, de kracht en de dynamiek in het beeld gaven voor de jury de doorslag. 

Daarnaast kozen de medewerkers en vrijwilligers van de Stadsschouwburg voor een bronzen beeld van Ties Lowes, getiteld Ethiopische Summa Girl. Lowes ontving de derde prijs.

De werken van alle 170 amateurkunstenaars zijn opgehangen en neergezet in de hal en gangen op alle verdiepingen van het gebouw. Het publiek kan ze tot 3 januari bekijken op dinsdag tot en met vrijdag tussen 09.30 en 17.30 uur en als er voorstellingen zijn. 

www.stadsschouwburgendevereeniging.nl.

  1. ‘Schooldreiger’ (25) in Nijmegen blijkt student die schietspel naspeelde: ‘De aanhouding was vet heftig’
    VIDEO | UPDATE

    ‘Schoold­rei­ger’ (25) in Nijmegen blijkt student die schietspel naspeelde: ‘De aanhouding was vet heftig’

    NIJMEGEN - Het Technovium-gebouw aan de Heijendaalseweg in Nijmegen is deze donderdagmiddag ontruimd nadat een man met een wapen in de hand binnen stond. De politie laat weten dat inmiddels het gevaar is geweken en een 25-jarige Nijmegenaar is aangehouden. Kennelijk was de student bezig met de opname van een video die moest lijken op het computerspel Grand Theft Auto.