De ziekenhuizen zijn zó druk met coronapatiënten dat alle zorg in gevaar komt.
Volledig scherm
PREMIUM
De ziekenhuizen zijn zó druk met coronapatiënten dat alle zorg in gevaar komt. © Paul Rapp

Code zwart? Dit gaan we er de komende dagen al van merken: ‘We zaten er nog nooit zo dicht bij’

Over negen dagen is het ‘code zwart’ in de ziekenhuizen, vreest ic-baas Diederik Gommers. ,,Er zitten nog heel wat stappen tussen voor het zover is’’, zeggen ze bij het Nijmeegse Radboudumc. Maar dat we ook de aanloop er naartoe gaan merken, is zeker.

15 reacties

 • Joost Van Zutphen

  1 jaar geleden
  De ene helft van de specialisten in het OMT zegt dat code zwart heel ver weg is, de andere helft zegt dat het zeer nabij is. Dat de Tweede Kamer (de hoogste macht van het land) een rotzooitje met 20 partijen is, hebben we als stemmers zelf veroorzaakt. Maar nu ook de specialisten totaal verschillende zaken zeggen, wordt het land echt onbestuurbaar. Welke kant moeten die 20 partijen nu op?
 • Dirk hoekert

  1 jaar geleden
  Dag Arend. Nu heb ik zelf 4 kinderen die allen Corona hebben gehad. Mijn vrouw en ik ook. Denk dat de werkzaamheden van vrouw en oudste dochter bij de GGD daar vast aan hebben bijgedragen. Wij hebben er alle 6 niets noemenswaardigs van gevoeld, de jongste zit op de basisschool en nog 2 op het voortgezet. Ook daar veel besmettingen maar niemand naar het ziekenhuis. Teamgenoot op de hockey is arts en geeft n beeld van oud, obese en zwak op de IC. Is dat landelijk? Dan is focus op die groep iets.
 • Arend van Faassen

  1 jaar geleden
  Beste Dirk, gelukkig zijn we het eens over de aard van het virus. Ik ken helaas teveel mensen die maar blijven zeuren dat het griep is. Wat de maatregelen betreft denk ik dat alleen een harde lockdown, incl. scholen, een oplossing is. Iedereen maar laten besmetten houdt volgens mij in dat door de miljoenen ongevacineerden de druk op ziekenhuizen en met name de IC's te groot wordt.
 • Henk van den Beld

  1 jaar geleden
  Ga allemaal maar even lekker tegen elkaar tekeer. Wat een agressie in ons eens liefdevolle land. Wij waren een voorbeeld in de hele wereld. Tolerantie vierde hoogtij. Ik zie hier nu helemaal niets meer van terug. Mensen love, peace en understanding. Pas dit toe, dan komen wij vanzelf weer uit deze tijdelijke malaise.
 • Dirk hoekert

  1 jaar geleden
  Beste Arend. Na 2 jaar aanmodderen met dezelfde methodes en hopen op een andere uitkomst is zinloos. Dan zul je dingen moeten proberen die nog niet gedaan zijn. Overigens is het zeker geen griep. Zelfs geen variant op een griepvirus.