De hoofdingang van het CWZ.
Volledig scherm
De hoofdingang van het CWZ. © Do Visser

CWZ verruimt bezoektijden voor betere spreiding bezoekers

NIJMEGEN - Het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis heeft donderdagmiddag in verband met de coronacrisis een nieuwe regeling gelanceerd voor bezoektijden. Doel is dat minder bezoekers tegelijkertijd in het ziekenhuis komen en zo het aantal contacten en daarmee kansen op overdracht van corona te beperken.

Bij terminale patiënten mogen maximaal twee bezoekers tegelijkertijd komen. Afdelingen met coronapatiënten gaan helemaal op slot. Voor andere afdelingen worden de tijden juist verruimd. 

Één bezoeker per dag

Niet meer, zoals met ingang van vorige week het geval was, van 14 .00 tot 15.00 en van 19.00 tot 20.00 uur, maar van 11.00 tot 20.00 uur. De regel blijft overeind dat per patiënt maximaal één bezoeker welkom is per dag. Bezoekers mogen maximaal één uur blijven. 

De reden dat de bezoektijden verruimd worden, is dat bezoekers voor de verschillende patiënten per afdeling beter gespreid worden over de dag. Het ziekenhuis adviseert families goed te overleggen wie er op welke dag op bezoek gaat. 

Kinderen

Een uitzondering wordt gemaakt voor ouders van kinderen op de kinderafdeling en partners van kraamvrouwen. Bezoekers van de intensive care wordt verzocht met een medewerker van de intensive care de bezoektijd te bespreken. 

Iedereen kan thuis met een digitale check controleren hoe de bezoekersregeling precies in elkaar zit.