Eddy de Clercq in 2016.
Volledig scherm
Eddy de Clercq in 2016. © Eva Plevier

Dancelegende Eddy De Clercq na 25 jaar terug in Nijmegen

NIJMEGEN - De Vlaams-Nederlandse dj Eddy de Clercq maakt na 25 jaar afwezigheid in het Nijmeegse nachtleven zijn rentree achter de draaitafels. De dancelegende is op vrijdag 18 oktober te zien op het gratis evenement Golestan in De Plak.

De Clercq (63) wordt gezien als een van de pioniers van de Nederlandse dance-cultuur en maakte naam in de jaren tachtig en negentig als mede-eigenaar van Club RoXY in Amsterdam. Mede door hem braken nieuwe vormen van elektronische dansmuziek, zoals house, electro en techno door in Nederland. Organisator Reza Athar (32) kan zijn geluk niet op. ,,Ik heb al tien jaar de vurige wens om Eddy de Clercq eens te boeken.”

Die wens komt nu in vervulling op 18 oktober, als De Clercq zijn opwachting maakt op Golestan in café de Plak in Nijmegen. Athar: ,,Eddy zou eigenlijk in januari al komen draaien, maar moest door persoonlijke omstandigheden afzeggen.” Tien maanden later komt hij alsnog. ,,Hij treedt bijna nooit meer op. De Clercq kiest zijn evenementen echt uit”, zegt Athar. 

Dat de dj nota bene op zijn verjaardag naar Nijmegen komt maakt Athar trots: ,,Eddy komt zijn verjaardag vieren met ons, op mijn avond.”

Meer informatie over het gratis evenement is te vinden op de Facebookpagina van Golestan.