Johan Vollenbroek van milieuorganisatie MOB pleit voor een landelijk stookverbod, maar dat vergt een lange adem. Gemeenten kunnen overlast nu al beperken, zegt hij.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Vollenbroek van milieuorganisatie MOB pleit voor een landelijk stookverbod, maar dat vergt een lange adem. Gemeenten kunnen overlast nu al beperken, zegt hij. © GinoPress B.V./ANP

Dé stikstofstrijder van ons land mikt nu op houtkachels: ‘Bewezen ongezond’

Tegen overlast van houtkachels en vuurkorven kunnen gemeenten meer maatregelen nemen dan ze beweren. Dat zegt de Nijmeegse ‘stikstofstrijder’ Johan Vollenbroek. 

3 reacties

 • Groen Geluk

  2 jaar geleden
  Zucht, en Schiphol , cruiseschepen, tata, biomassa centrales enz zijn lekker gezond? Uiteraard niet maar de burger is makkelijk monddood te maken en de corporates machtiger dan de regering!
 • Hans Voskamp

  2 jaar geleden
  Hij zal zelf wel aan 't gas zitten of mag dat ook niet van hem? Oh Ja, nou weet ik het weer. Hij warmt zich elektrisch! Nijmegen heeft immers nog een oude vieze kolengestookte centrale..
 • Bram Mooi

  2 jaar geleden
  We moesten van het gas af. was zo goed voor het milieu. Ik kreeg zelfs subsidie van het rijk. Man ik deed wat voor het milieu. En nu gaan ze me zeggen dat ik de boel vervuil met mijn palletkachel. Als dat zo is krijgen we dan de investering terug? Graag inclusief herstel van de muur waar de pijp nu doorloopt