Volledig scherm
De Griftdijk-Noord is tijdens de spitsuren alleen toegankelijk voor vergunning-/ontheffingshouders. Maar gedurende de werkzaamheden die woensdag beginnen, staat het camerasysteem uit. © Bert Beelen

Deel Griftdijk dicht voor auto's

NIJMEGEN/LENT - Een deel van de Griftdijk in Nijmegen-Noord richting Elst en Arnhem is vanaf komende woensdag (24 juli) tot 16 augustus afgesloten voor auto's.

Het gaat om de Griftdijk vanaf de kruising met de S111 tot en met de zijstraat Claustrum. Het autoverkeer wordt omgeleid via de S111 en de Keizer Hendrik IV-singel. 

Werkzaamheden

De tijdelijke afsluiting van de Griftdijk heeft te maken met werkzaamheden. Het camerasysteem (‘de knip’) staat tijdens de werkzaamheden uit. 

Automobilisten richting Nijmegen kunnen wel gewoon over de Griftdijk. Dat geldt ook voor fietsers en voetgangers. De afgesloten rijstrook wordt gebruikt als fietspad en werkstrook. 

De werkzaamheden hebben te maken met de geplande nieuwbouwwijken Woenderskamp en Hof van Holland in Nijmegen-Noord. Er wordt een rioolwaterpersleiding aangelegd om het afvalwater van de toekomstige woonwijken naar de rioolwaterzuivering af te kunnen voeren.

De buslijnen 331, 14 en nachtbus 831 die richting Elst en Arnhem rijden tijdens de werkzaamheden een omleidingsroute. Een aantal bushaltes vervalt daardoor tijdelijk. De vervangende haltes zijn Oude Groenestraat en Citadelcollege.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement