Volledig scherm
Sinan Can. © ANP Kippa

Dit is waarom Sinan Can dé Mol is: hij valt niet op

WIDM 2019In deze rubriek leggen wij iedere week uit waarom Sinan Can dé Mol is van Wie is de Mol (WIDM) 2019. De geboren Nijmegenaar (41) is bekend van zijn docu’s waarvoor hij zich staande weet te houden in conflictgebieden in het Midden-Oosten. Colombia? Peanuts. Maar na dit seizoen van WIDM, waarin hij kandidaat is, kan hij dus écht niet meer over straat. Deze week: de kunst van het niet opvallen.

De blonde halfgod Rick Paul van Mulligen (wie?) trekt in de openingsopdracht van de eerste aflevering als een beer aan touwen om loodzware kisten uit het water te hijsen. Jonge vrouwen hangen letterlijk aan zijn torso, zodat er genoeg gewicht is om de kisten met zijn mannelijke klauwen de brug op te takelen. 

Op de brug

Wat doet Sinan op de brug? Uit de dronebeelden blijkt dat hij in zijn iets te grote polo met zijn iets te dikke buik een gat laat vallen als de groep over de brug naar de touwen toe rent, maar dat is waarschijnlijk niet gespeeld. Hij pakt af en toe een touw vast. Trekt er samen met Evi en Nielson wat aan en komt dan tot de conclusie: ‘Het was echt niet te doen gewoon’. 

Dansen

Nadat we zien dat Sinan in ieder geval niet opvalt door zijn danstalent, zegt hij dat hij ‘iedereen naar de sloop wil brengen’. Dat is natuurlijk makkelijk praten als Mol, want je vliegt er inderdaad toch niet uit. 

Op de fiets

Volledig scherm
Sinan Can. © Paul Rapp

Tijdens de laatste opdracht, waarbij ze door het prachtige Sante Fe de Antioquia fietsen om enveloppen te verzamelen, past Sinan weer de kunst van het niet opvallen toe. Hij zit op zijn fiets alsof hij lekker op vakantie is. Fietst in een slakkengangetje veel vooraan (is dat naar de sloop brengen?), kijkt wat om zich heen. In ieder geval niet op de schermpjes met berichten die achterop de fietsen van voorliggers zitten. Hij stuurt Evi zelfs naar voren. Handig, want dan kan in ieder geval niemand op haar scherm kijken.

Als aan het einde van de aflevering op het scherm van de laptop van debuterend Mol-presentator Rick van de Westelaken bekend wordt gemaakt of er iemand naar huis moet, is Sinan de rustheid zelve. Natuurlijk, want hij is de Mol! Hij geeft aan dat hij drie vrouwen verdenkt, waaronder Sarah, die vindt hij wat onnozel overkomen en dat vertrouwt hij niet. Maar wat heeft Sinan zelf dan bijgedragen deze aflevering? Dat weet niemand, want hij viel niet op.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement