Dode persoon in berm Nijmegen: politie zet vandaag het onderzoek voort

Video/UpdateAan de Nieuwe Ubbergseweg in Nijmegen is zaterdagmiddag rond 16.00 uur een overleden persoon aangetroffen in de berm. De politie gaat uit van een misdrijf en stelt verder onderzoek in.

De politie is daar aanwezig met een PD-Unit (Plaats Delict- unit), waarmee ze onderzoeksmaterialen bij de hand hebben en ook het stoffelijk overschot direct in kunnen onderzoeken. 

Ook is de weg van Beek en Ubbergen naar Nijmegen deels afgezet. Een woordvoerster vertelt dat de omstandigheden zodanig waren dat ze uitgaan van een misdrijf.

De recherche doet op dit moment onderzoek naar het misdrijf en hoe de persoon is overleden. Zaterdagavond was de identiteit van de overledene nog niet vastgesteld.

Mannen in tenten

Een buurtbewoner die een camera voor het huis heeft hangen, geeft aan dat op videobeelden te zien is dat er veel drukte was van donderdag- op vrijdagnacht op de plek waar de overleden persoon is gevonden.

Ook meldt de buurtbewoner dat er twee nachten voor het misdrijf een auto stond in de buurt van de plaats delict. Daarnaast wonen er al maanden personen, uit waarschijnlijk Oost-bloklanden, in de bosjes. Ze wonen er in tenten. Hoewel handhaving langs is geweest, is er niks aan de situatie veranderd.

Op dit moment ligt het lichaam in een tent. Het stoffelijk overschot is daar blijven liggen vannacht. De politie is zaterdag rond 23.00 gestopt met het onderzoek toen het donker was en pakt het zondagochtend weer op.

Volledig scherm
Het lichaam ligt nu onder deze tent. © Paul Rapp
Volledig scherm
Ook is er een PD-unit opgetuigd. Aan de andere kant van het bosje, aan Het Meertje zijn mannen in witte pakken onderzoek aan het doen op het plaats delict. Mensen van forensische opsporing hebben er een witte tent neergezet. © Paul Rapp
Volledig scherm
In een bosje aan de Nieuwe Ubbergseweg is een lichaam gevonden. De politie gaat uit van een misdrijf. De omgeving is afgezet met politielint, de technische recherche doet onderzoek. © Paul Rapp
Volledig scherm
De politie op de plaats delict in Nijmegen. © 112Nieuwsgroep/Waldie Rutten
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement