Door jaarlijks honderden foto's te maken voor ‘Collage van de stad’ is het alsof je door de facetogen van een insect naar Nijmegen kijkt, aldus de initiatiefnemers.
Volledig scherm
Door jaarlijks honderden foto's te maken voor ‘Collage van de stad’ is het alsof je door de facetogen van een insect naar Nijmegen kijkt, aldus de initiatiefnemers. © Besiendershuis

Doe mee met ‘Collage van de stad’ en leg het verstrijken van de tijd vast

NIJMEGEN - Als honderden mensen op dezelfde dag vanuit de voordeur hun straat vastleggen op beeld en dit jaren achter elkaar doen, dan registreer je hoe de stad geleidelijk verandert. Meer of minder auto's op straat, bomen die groeien bijvoorbeeld, of de bakfietsentrend. Dat is het idee achter Beeldproject ‘Collage van de stad’, dat voor de tweede keer Nijmegenaren oproept een foto te maken en op te sturen.

 1. Grooming en bezit kinderporno; 44-jarige die in Nijmegen werd opgewacht door pedojagers hoort 15 maanden cel eisen
  PREMIUM

  Grooming en bezit kinderpor­no; 44-jarige die in Nijmegen werd opgewacht door pedojagers hoort 15 maanden cel eisen

  Toen de 44-jarige verdachte uit Susteren op 19 oktober vorig jaar op het station Nijmegen-Dukenburg arriveerde dacht hij met een 15-jarige meisje te hebben afgesproken. Via de chatsite Chatplaza. Maar dat pakte heel anders uit. Hij werd opgewacht door een paar ‘pedojagers’ die, zoals de advocaat tijdens een eerdere zitting ook al meldde, wat klappen uitdeelden en de politie inschakelden.
 1. Marsraket' van SpaceX succesvol geland na testvlucht
  Play

  Marsraket' van SpaceX succesvol geland na testvlucht

 2. Ooievaarsnest slaat te pletter in Hoonhorst
  Play

  Ooievaars­nest slaat te pletter in Hoonhorst