Draagvlakonderzoek naar uitbreiding betaald parkeerzone Nijmegen-Oost uitgesteld

NIJMEGEN - In een schrijven aan de betrokken bewoners heeft de gemeente Nijmegen bekend gemaakt, dat de aangekondigde enquête over uitbreiding van de betaald-parkeerzone voorlopig wordt uitgesteld tot de gemeente een nieuw parkeerbeleid heeft geformuleerd.

21 bewoners van de Koolemans Beynenstraat en de Groesbeekseweg-Archipelstraat hadden verzoeken ingediend voor betaald parkeren in hun buurt. Hiermee werd de drempel van twintig overschreden, waarbij volgens de gemeentelijke beleidsregels de gemeente verder onderzoek gaat doen. 

Turbulente informatieavond

Tijdens een turbulente informatieavond in april in een bomvol wijkcentrum Ark van Oost werden door buurtbewoners tal van bezwaren naar voren gebracht. Zo zou de parkeerdruk tussen 17.00 en 21.00 uur het grootst zijn en zou betaald parkeren van 09.00 tot 18.00 uur daar niets in veranderen. 

Ook waren er buurtbewoners aanwezig uit straten die bij uitbreiding van de betaald-parkeerzone de zogenaamde bufferzone zouden worden. Zij gaven aan verbolgen te zijn over het feit dat zij niet aan het draagvlakonderzoek mee mochten doen. 

De bufferzone is het eerst paar straten rondom de betaald parkeren-zone. De bewoners vrezen daar een enorme toename van de parkeerdruk. Ook komen er sociale huurwoningwijken binnen de betaald-parkeerzone te liggen. De gemeente hanteert één tarief, waarbij kortingen voor mensen met lage inkomens niet mogelijk zijn.

Nieuw gemeentelijk ambitiedocument Mobiliteit

De gemeente heeft nu besloten de enquête over de uitbreiding van de parkeerzone uit te stellen tot het nieuwe ambitiedocument Mobiliteit is vastgesteld. Volgens J.H. Berends, afdelingshoofd Ruimtelijke Ordening, neemt dit nog een half jaar in beslag. Volgens Berends hoopt de gemeente dan beter maatwerk te kunnen leveren. Verandering van de betaald-parkeertijden is daarbij een optie.

Volledig scherm
Betaald parkeren wordt in Nijmegen-Oost mogelijk uitgebreid, foto ter illustratie. © DG
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Het ‘kutleven’ van zwerver Frans (42) in Nijmegen: ‘Ik ben bespuugd, beschoten en overgoten met cola’
    PREMIUM
    VIDEO

    Het ‘kutleven’ van zwerver Frans (42) in Nijmegen: ‘Ik ben bespuugd, beschoten en overgoten met cola’

    NIJMEGEN - 3 euro. Dat is de opbrengst van urenlang bedelen op een slechte dag. Als het regent en iedereen zich diep weggedoken in capuchons naar een volgende bestemming haast. De blik op de straatstenen. Niemand die de uitgestoken hand van Frans ziet die een euro wil. Of een sigaret. Of een boterham. Op nog slechtere dagen bedelt hij maar 3 euro bij elkaar én wordt hij uitgescholden, overgoten met cola of bespuugd.