De eerste contouren van De Kaaij zijn woensdagmorgen, twee dagen voor de opening, al zichtbaar.
Volledig scherm
De eerste contouren van De Kaaij zijn woensdagmorgen, twee dagen voor de opening, al zichtbaar. © Stephen Friedrichs/DG

Drie maanden zomerterras De Kaaij trapt vrijdag al af: ‘Kleiner, maar fijner’

NIJMEGEN - Het is nog even passen en meten met de ruimte, maar één ding is zeker: zomertterras De Kaaij opent aankomende vrijdag al op de vaste stek in de Nijmeegse Lindenberghaven. Deze zomer liefst drie maanden lang. De opzet is, deels noodgedwongen, wel anders dan voorheen.

Het wordt kleiner maar fijner, belooft organisator Leon Berkers. ,,We gaan terug naar de opzet van de eerste jaren. Het wordt meer een cultureel terras, minder een evenement. Het wordt weer een plek waar je heerlijk in een ligstoel aan het water kan vertoeven.” 

Reden voor de kleinere opzet is het werk aan de Waalbrug. Uit veiligheidsoverwegingen mag De Kaaij daarom niet onder de brug worden gehouden. Behalve tijdens de Vierdaagseweek, als de werkzaamheden stilliggen. Die week breidt De Kaaij dan ook uit naar het terrein onder de brug. Berkers: ,,Dan gaan we knallen.”

Een contrast met de overige weken: De Kaaij is vooral een plek om te onthaasten, aldus Berkers. ,,Doordeweeks met akoestische muziek en op dinsdagen Opoe Cinema, waarbij we films vertonen in de open lucht. In de weekenden is er natuurlijk wel ruimte voor een feestje.”

Programma

Het programma is nog niet volledig rond. Wel is al bekend dat Radboud Reflects lezingen houdt op het terrein van De Kaaij, onder meer over de rol van vrouwen in de populaire fantasyserie Game of Thrones. Ook treedt de bekende Nijmeegse band Boomshakalak tijdens de Vierdaagsefeesten op bij De Kaaij. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement