Drummer De Staat sluit demonstratie af in Nijmegen: ‘Nachtleven wordt gesloopt’

teruglezen en videoNIJMEGEN - Zeker honderden artiesten, feestgangers, organisatoren en ondernemers uit de evenementensector hielden vanmiddag een grote demonstratie in Nijmegen. Ze wilden vreedzaam laten zien dat ze het écht niet langer kunnen leven met het huidige overheidsbeleid en vinden dat hun branche weer open moet.

 1. Organisator Unmute Us: grote opkomst laat behoefte zien
  Play
  VIDEO

  Organisa­tor Unmute Us: grote opkomst laat behoefte zien

  Organisator Jasper Goossen is meer dan tevreden met de opkomst van protestactie Unmute Us. In diverse steden zijn demonstranten op de been om te protesteren tegen de coronamaatregelen die de evenementensector hard treffen. Alleen al in Amsterdam, waar Goossen zelf ook loopt, hebben zich duizenden mensen verzameld voor een wandeltocht door de stad. ,,De opkomst is veel hoger dan we hadden verwacht. Het laat zien dat mensen behoefte hebben om te laten zien dat ze gefrustreerd zijn”, vertelt hij aan het ANP.
 1. TERUGLEZEN | 2853 nieuwe besmettingen, evenementensector opnieuw de straat op
  CORONAVIRUS

  TERUGLEZEN | 2853 nieuwe besmettin­gen, evenemen­ten­sec­tor opnieuw de straat op

  De coronavaccins beschermen even goed tegen ziekenhuis- en ic-opnames na besmetting met de deltavariant van het virus als na besmetting met de Alfa-variant, stelt het RIVM op basis van onderzoek met Nederlandse vaccinatie- en ziekenhuiscijfers. Het instituut heeft verder afgelopen etmaal 2853 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat zijn er flink meer dan vorige week vrijdag, toen 2211 nieuwe besmettingen werden geregistreerd. De evenementensector gaat onder de noemer Unmute Us op 11 september opnieuw de straat op om te demonstreren in verschillende steden. Lees hieronder ons liveblog terug. Het nieuwe liveblog treft u hier.
 2. Nachtburgemeester van Nijmegen sluit zich aan bij protestmars voor nachtleven: ‘Ik mis de levenslust die het geeft’
  Play
  PREMIUM
  Video

  Nachtburge­mees­ter van Nijmegen sluit zich aan bij protest­mars voor nachtleven: ‘Ik mis de levenslust die het geeft’

  NIJMEGEN - ,,Ik mis heel veel aan het nachtleven", zegt de Nijmeegse nachtburgemeester Cees de Beer. ,,Ik mis nieuwe mensen ontmoeten, dansen, even uit je plaat kunnen gaan. Ik mis het sociale aspect, maar ook de levenslust die het geeft.” De Beer sluit daarom zaterdagmiddag aan bij de Nijmeegse protestmars Unmute Us om het nachtleven weer van het slot te krijgen.