Volledig scherm
Een paar noten muziek, en Frans Bauer heeft het Goffertpark in zijn zak. © DG

Eén Frans Bauer, tienduizend blije mensen in het Goffertpark

NIJMEGEN - Een paar tonen maar had festivalafsluiter Frans Bauer zondagavond nodig om meer dan tienduizend fans in het Nijmeegse Goffertpark vol aan het feesten te krijgen. Je set openen met Heb heb je even voor mij: dan kun je al niet meer verliezen.

Het publiek van het festijn Puur Hollands was natuurlijk ook al lekker warmgedraaid met artiesten als Tino Martin, Django Wagner en John West: het ene na het andere succesnummer van het Hollandse lied beklom zondagmiddag en -avond het enorme podium op de weide. En dan was er ook nog de feesttent, waar kleinere goden als Ronnie Ruysdael en de Alpenzusjes optraden.

Puur Hollands vindt elk jaar een dag na We Love The 90's plaats. Het is dan wel een stuk kleiner, maar minstens zo gezellig als dat massale dansfeest.

Volledig scherm
Een gelukkige fan geniet op het podium met Frans Bauer. © DG
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Het ‘kutleven’ van zwerver Frans (42) in Nijmegen: ‘Ik ben bespuugd, beschoten en overgoten met cola’
    PREMIUM
    VIDEO

    Het ‘kutleven’ van zwerver Frans (42) in Nijmegen: ‘Ik ben bespuugd, beschoten en overgoten met cola’

    NIJMEGEN - 3 euro. Dat is de opbrengst van urenlang bedelen op een slechte dag. Als het regent en iedereen zich diep weggedoken in capuchons naar een volgende bestemming haast. De blik op de straatstenen. Niemand die de uitgestoken hand van Frans ziet die een euro wil. Of een sigaret. Of een boterham. Op nog slechtere dagen bedelt hij maar 3 euro bij elkaar én wordt hij uitgescholden, overgoten met cola of bespuugd.