Volledig scherm
De Via Gladiola halen met hulp van het trainingsprogramma Via Vierdaagse wordt steeds populairder. © Paul Rapp

Eerste startbewijzen Vierdaagse vergeven: Via Vierdaagse snel uitverkocht

NIJMEGEN - De eerste 1850 startbewijzen voor de Vierdaagse zijn inmiddels vergeven. Debutanten konden zich inschrijven voor het trainingsprogramma Via Vierdaagse van de wandelbond en konden zo een gegarandeerd startbewijs veroveren. Dat gebeurde massaal, in 48 uur waren alle beschikbare plaatsen vergeven. 

Meteen vanaf het begin van de inschrijving, maandagochtend 9.00 uur, liep het storm. Woensdag zat het trainings- en begeleidingsprogramma helemaal vol. Vroege vogels hadden moeite om zich online in te schrijven omdat het zo druk was op de website. Behalve de 1850 debutanten die op tijd waren, zijn er ook nog ruim 170 wandelaars op de wachtlijst terecht gekomen. Die waren net te laat. 

De Via Vierdaagse wordt steeds meer een sluiproute om een startbewijs voor de Vierdaagse in de wacht te slepen. Die omweg is wel een stuk duurder dan de gewone inschrijving. Deelnemers betalen 249 euro, tegen 100 euro bij rechtstreekse inschrijving. Zij krijgen wel wat extra’s zoals een trainingsschema, praktische tips verzorging tijdens de wandelmars en een voorbereidingstocht. 

93 procent haalde de finish

Via Vierdaagse is opgezet omdat het aantal uitvallers onder debutanten veel hoger was dan bij andere deelnemers. Die aanpak heeft succes. Vorig jaar haalde 93 procent van de deelnemers de finish.

De directe inschrijving voor de Vierdaagse gaat van start op maandag 3 februari om 10.00 uur en eindigt op  vrijdag 27 maart 17.00 uur. Als er te veel inschrijvingen zijn, wordt op vrijdag 3 april geloot onder de debutanten.