Het New Years Eve-festival ging niet door.
Volledig scherm
Het New Years Eve-festival ging niet door. © screenshot Facebook

Entreegeld van afgelast nieuwjaarsfeest nog steeds niet terugbetaald

NIJMEGEN - Een deel van de kaartjeskopers van het afgelaste nieuwjaarsfeest New Years Eve in Pathé in Nijmegen wacht nog steeds op teruggave van een deel van het entreegeld. Het gaat om zo'n 70 mensen, die gezamenlijk nog 6200 euro tegoed hebben. Op Facebook groeit de onrust; gedupeerden vrezen opgelicht te zijn. 

Het feest ging op het laatste moment niet door, omdat de gemeente Nijmegen geen vergunning verstrekte. Ondertussen waren al wel honderden toegangskaarten verkocht.

Een deel kreeg direct het geld terug, de rest  moest lang wachten en kreeg eind januari pas ongeveer de helft van het betaalde bedrag retour. Of de rest ooit nog komt, is ongewis. Enkele mensen laten aan De Gelderlander weten het wachten beu te zijn, en te overwegen aangifte te doen van oplichting. 

‘Naar andere partijen'

Van oplichting is geen sprake, bezweert Patrick Gezius, mede-eigenaar van feestorganisator Urban Lollyta, een van de drie partijen die New Years Eve organiseerden. ,,Toen 16 december bekend werd dat we geen vergunning kregen, hadden we wel al kosten gemaakt. Ongeveer de helft van de kaartopbrengst was daarom al naar andere partijen overgemaakt”, legt hij. ,,Bij een van die partijen is het moeilijk om het geld terug te krijgen. Wie dat is, zeg ik niet. Wij zijn als organisatie verantwoordelijk.” 

6200 euro

Met eigen geld van de organisatoren kon inmiddels een deel van het entreegeld via het ticketbureau worden terugbetaald, maar nog niet alles, zegt Gezius. ,,Zodra we het resterende bedrag aan het ticketbureau hebben overgemaakt, maken ze naar iedereen de rest over. Het gaat om 6200 euro, voor ongeveer 70 gedupeerden."

Vorige week zou die laatste partij alsnog over de brug komen. ,,Als het goed is, komt dat geld nu naar ons en dan gaat het direct door naar het ticketbureau", zo liet Gezius vorige week aan deze krant weten. En, zei hij toen: ,,Ik verwacht dat het begin volgende week bij iedereen op de rekening staat.”

Die verwachting is nog steeds niet waargemaakt.