Sanadome Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sanadome Nijmegen. © DG

Ex-dakloze vernielde slagbomen bij Sanadome: 'Ik moest overleven’

Bij de politierechterNIJMEGEN - ‘Waar woon ik?”, roept meneer P. (54) achterom, als de rechter hem om zijn adres vraagt. Het antwoord komt per ommegaande van de begeleider van IrisZorg: ,,Nieuwe Dukenburgseweg!”

Dat de verdachte een woning heeft, is goed nieuws. Toen hij in september 2019 nog dakloos was, moest hij allerlei capriolen uithalen om onderdak te krijgen. Bijvoorbeeld de slagbomen bij Sanadome vernielen.

Geen nachtopvang

Jac Toes

Kleine en grote misstappen, klein en groot leed. Jac. Toes doet verslag vanuit de rechtszalen van de politierechter in Arnhem en Nijmegen.
Klik voor eerdere verslagen

,,Om te overleven”, verzekert hij de rechter. ,,Ik had een hersenbloeding gehad en er was geen nachtopvang beschikbaar.” Een nacht in de openlucht zou een zekere dood betekenen, dus belde hij de politie, maar die liet op zich wachten.

,,Toen heb ik die slagbomen vernield”, bekent hij. Daarna werd hij met gezwinde spoed opgehaald en even later zat hij in een warme cel.

Het ging meneer P. bepaald niet voor de wind. Na een verkeersongeluk bleek hij een hersenbeschadiging te hebben, waardoor hij ongeremd gedrag vertoonde. Hij raakte in de greep van stress, alcohol en depressies en kreeg daarbovenop een hersenbloeding. Sindsdien staat hij op de wachtlijst voor diepgaand hersenonderzoek. Intussen breidde hij zijn strafblad uit tot twintig kantjes.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement