Een still uit de documentaire ‘Voetbal is oorlog’.
Volledig scherm
Een still uit de documentaire ‘Voetbal is oorlog’.

Film over Achilles’29 te zien op filmavond in LUX

NIJMEGEN - Voetbal is donderdag in LUX het thema op de filmavond van regionaal platform Gelders Doek. De hoofdfilm ‘Voetbal is oorlog’ van Hans Heijnen is opnieuw erg actueel nu in Groesbeek voetbalclub Achilles’29 en de familie Derks in onmin met elkaar leven.

De documentaire van de Nijmeegse filmmaker Heijnen, die vorig jaar op de NPO te zien was, gaat over de jaren daarvoor. Dat was de tijd dat leden van de familie Derks nog in functie waren bij de voetbalclub. Achilles probeerde zich in het betaald voetbal te handhaven. Dat liep niet goed af. 

De film geeft een inkijkje in de vergeefse strijd en de bijbehorende emoties. De scènes van de vloekende trainer Eric Meijers kregen vorig jaar veel aandacht in de media.

De stip gaat mee
Gelders Doek is een platform van filmmakers uit de regio. De organisatie wil films van Gelderse makers in de bioscopen in Gelderland laten zien en filmmakers met elkaar in contact brengen. Maandelijks zijn er filmavonden in Arnhem en Nijmegen, donderdag is dat in filmhuis LUX. Ook wordt de korte film ‘De stip gaat mee’ gedraaid van Nijmegenaar Jopke van den Berg.

Aanvang 19.30 uur. ’s Middags (15.00) is er een bijeenkomst voor filmmakers, onder andere over crowdfunding en het internationale filmfestival Go Short.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement