Gaslek niet gevonden, maar bewoners mogen huis weer in

UPDATE / VIDEONIJMEGEN - Het gaslek is niet gevonden, maar er wordt ook geen gas meer gemeten in het wooncomplex aan de Graspieperhof in Nijmegen. Daarom mogen de zo'n vijftig bewoners deze zondagavond hun woning weer in. ,,De situatie is veilig.”

Dat meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Waar de gaslucht vanmiddag dan vandaan kwam, blijft volgens haar onduidelijk. ,,Alle leidingen zijn vanmiddag afgeperst om het gaslek boven water te krijgen, maar tevergeefs: er is geen lek gevonden. Het vreemde is er wordt nu ook geen gas meer gemeten in het gebouw.” Deze week kijkt er, aldus de zegsvrouw, nog wel iemand naar de verwarmingsketel. ,,Mogelijk kwam de lucht daar vandaan.” 

Een groepje bewoners, die een praatje maakten op de gang van de derde verdieping, rook de gaslucht zondagochtend iets na elven. Daarop alarmeerden ze de brandweer, die met groot materieel naar de Graspieperhof kwam. Al snel was duidelijk dat het om een lage concentratie gas ging. Uit voorzorg werden de zo'n vijftig bewoners geëvacueerd. 

Volledig scherm
Het complex aan de Graspieperhof. © De Gelderlander

Op de begane grond en de eerste verdieping van het wooncomplex wonen licht dementerende ouderen. Zij werden opgevangen in de tuin, waar ze bij elkaar zitten. De bewoners van de huurwoningen van de tweede en derde verdieping stonden op straat. Ze konden naar de toilet in het naastgelegen studentencomplex. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraaien
    PREMIUM

    Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraai­en

    ARNHEM - Je denkt dat je rustig en veilig woont, en opeens moet je je huis uit vanwege een gaslucht en explosiegevaar. Het gebeurde afgelopen zomer in Nijmegen twee keer binnen vier dagen: aan de Gildekamp in Lindenholt op 8 juli 2019, en aan de Neerbosscheweg vlak bij het Goffertstation op 11 juli. Wat de geestelijke gezondheidszorg niet kan voorkomen, komt bij de rechter op het bord. En wat doet die ermee?