Gaslek in de Tooropstraat.
Volledig scherm
Gaslek in de Tooropstraat. © René Pennock

Graafmachine veroorzaakt gaslek in Nijmegen: ‘Hoorde het gas sissen’

NIJMEGEN - Een graafbedrijf heeft woensdagochtend rond half elf in de Tooropstraat in Nijmegen een gaslek veroorzaakt. „Ik voelde een obstructie in de bodem en toen ik de bak omhoog haalde hoorde ik het gas sissen”, zegt de bediener van de shovel.

Volgens protocol is meteen de straat afgezet en de brandweer gewaarschuwd, die enige minuten later ter plaatse was. Edwin van Deelen, officier van dienst van de brandweer: „Het graafbedrijf heeft meteen adequaat gehandeld door het lek af te dichten met zand en de graafmachine erop te zetten”. 

De brandweer heeft de omwonenden verzocht ramen en deuren te sluiten en hun huizen via de achterkant te verlaten. Een voorbijganger staat wat beteuterd te kijken. „Ik pas op een huis van vrienden, die op vakantie zijn. Ik hoop maar dat het niet misgaat”.

Een monteur van Liander is opgeroepen om het lek af te sluiten. De gasleiding lag vermoedelijk niet op de voorgeschreven diepte. Rond half 12 was het lek gedicht.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement