Onthullen straatnaambord Graodus fan Nimwegen, bij stevenskerkhof door Frans Hendriks Willie van Gemert en Appie Rengers. met ook nog Ad Lansing en de nachtburgemeester Cees de Beer en Klein Schiphorst.
Volledig scherm
PREMIUM
Onthullen straatnaambord Graodus fan Nimwegen, bij stevenskerkhof door Frans Hendriks Willie van Gemert en Appie Rengers. met ook nog Ad Lansing en de nachtburgemeester Cees de Beer en Klein Schiphorst. © Gerard Verschooten

Graodus hoort thuis op een straatnaambordje onder de Stevens

Column Kale RiesOp 16 september 1921 werd Theo Eikmans geboren. Vandaag wordt er een straatnaambord met daarop ‘Graodus fan Nimwegentrappen’ onthuld.

 1. Op de Internationale Dag van de Witte Stok steekt burgemeester Bruls blind het stationsplein over
  PREMIUM
  video

  Op de Internatio­na­le Dag van de Witte Stok steekt burgemees­ter Bruls blind het stations­plein over

  NIJMEGEN - Uitgerust met een blinddoek en blindenstok waagde burgemeester Hubert Bruls vrijdagmiddag de oversteek vanaf het Stationsplein naar de Van Schaeck Mathonsingel. De ludieke actie is een initiatief van onder andere Oogvereniging Gelderland, die hiermee nogmaals de aandacht wil vestigen op het gevaarlijke oversteekpunt en de gemeente oproept dit zo snel mogelijk aan te passen.
 2. Rechtse katholieken starten petitie tegen film Benedetta: 'Stop beledigen van Onze Lieve Vrouw’
  PREMIUM

  Rechtse katholie­ken starten petitie tegen film Benedetta: 'Stop beledigen van Onze Lieve Vrouw’

  VEENENDAAL - Civitas Christiana, de radicaal-rechtse katholieke stichting die onder meer strijdt tegen abortus, hekelt de film Benedettta van Paul Verhoeven. 'Hier is sprake van blasfemie', zegt Hugo Bos, de directeur van de stichting Civitas Christiana, die eerder dit jaar van Heilig Landstichting bij Nijmegen naar Veenendaal verhuisde. Bos is een petitie gestart waarin bioscoopketen Pathé opgeroepen wordt de film niet meer te vertonen.