De zak bloemzaad van Biodivers die verdwenen is. Het zaad is bedoeld om het eerste deel van de Groene Vlinder-route in Nijmegen in te zaaien.
Volledig scherm
De zak bloemzaad van Biodivers die verdwenen is. Het zaad is bedoeld om het eerste deel van de Groene Vlinder-route in Nijmegen in te zaaien. © eigen foto

Groene Vlinderlint-route kan niet bloeien: grote zak met bloemzaad is kwijt

NIJMEGEN - Een kleine ramp voor de mensen die zich inspannen voor bijen, vlinders en andere insecten in Nijmegen: een zak met 4,5 kilo zaad van inheemse bloemen is spoorloos verdwenen. Met dat zaad moet het eerste deel van de Groene Vlinderlint-route worden ingezaaid, een bloeiende groenstrook die parken in Nijmegen met elkaar gaat verbinden.

 1. Deze drie dappere politievrouwen krijgen straatnaam in verzetsbuurt in Lent
  PREMIUM

  Deze drie dappere politie­vrou­wen krijgen straatnaam in verzets­buurt in Lent

  NIJMEGEN - Drie politievrouwen die actief waren in het Nijmeegse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog krijgen ook een straatnaam in de toekomstige Lentse wijk Hof van Holland. Er komen een Jeanette Geldens-, een Annie van Velzen- en een Tine Vastbinderstraat. Een jaar geleden waren al twintig andere verzetshelden geselecteerd voor een straatnaam in de wijk bij station Lent, waarvan de bouw is begonnen.
 1. Vietnamees meisje (2) wordt gered door heldhaftige bezorger
  Play

  Vietnamees meisje (2) wordt gered door heldhafti­ge bezorger

 2. De geboorte van lammetje 400 zoveel en wij waren erbij
  Play

  De geboorte van lammetje 400 zoveel en wij waren erbij