Volledig scherm
© Paul Rapp

Groene Waalkade kleurt bruin na Vierdaagsefeesten

NIJMEGEN - Het gras van de Waalkade ligt er desolaat bij na een weekje Vierdaagsefeesten, terwijl de kade net een paar weken zo mooi groen kleurde. De houten afdekking ter bescherming heeft ogenschijnlijk niet geholpen. 

Waarom is er niet gewacht met het inzaaien van het gras tot na de Vierdaagse, vraagt raadslid Paul Eigenhuijsen van VoorNijmegen.Nu zich dan ook hardop af. ,,Ik snap er niets van. Doe dat gewoon even na de  Vierdaagse. Nu heeft het gras er anderhalve week geleden. Dat is toch puur alleen voor het plaatje: kijk eens hoe mooi Nijmegen is.” 

De gemeente Nijmegen heeft er bewust voor gekozen het gras aan de Waalkade al voor de Vierdaagsefeesten in te zaaien, laat een woordvoerster weten. ,,Gras is een betere ondergrond voor de feesten dan losse grond. Het gras heeft bovendien al een tijdje kunnen groeien, waardoor herstel van het gras makkelijker gaat. We kijken de komende weken wel of er iets extra’s nodig is, we kunnen bijvoorbeeld bij zaaien.”

Extra veel sproeien

De komende tijd houdt de gemeente in ieder geval het weer nauwgezet in de gaten. Als het zo droog blijft, zal er extra water worden gesproeid. Voor de Vierdaagse heeft de brandweer al enkele keren geoefend op de kade en daarbij het gras extra nat gehouden. Raadslid Eigenhuijsen ziet het echter somber in. ,,Dit gaat ieder jaar gebeuren, dat voorspel ik nu al.”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement