Grote drukte bij nieuwe AH aan de Groenestraat

VIDEONIJMEGEN - De nieuwe Albert Heijn aan de Groenestraat heeft direct bij de opening veel klanten getrokken. Voor de kassa’s ontstonden rijen tot achterin de zaak, alle parkeerplaatsen en fietsenrekken waren bezet. De supermarkt opende vandaag om 11.00 uur de deuren.

In de rij voor gratis koffie bij de nieuwe AH aan de Groenestraat in Nijmegen.
Volledig scherm
In de rij voor gratis koffie bij de nieuwe AH aan de Groenestraat in Nijmegen. © DG

De nieuwe vestiging is fors groter dan de oude, die een paar honderd meter verderop aan de Groenestraat was gevestigd. Veel vaste klanten reageren enthousiast op ‘hun’ nieuwe AH. ,,Veel ruimer, mooi en meer producten. Een hele vooruitgang”, luidt het veelgehoorde oordeel.

Sommigen maakten vanwege de drukte rechtsomkeert. ,,Het is binnen een gekkenhuis. Ons is het nu veel te druk, wij gaan naar de Jacobslaan”, aldus een ouder echtpaar. Een andere mevrouw waarschuwt: ,,Ga niet naar binnen, het is overvol.”

Maar de meeste nieuwsgierigen weerstaan de drukte, ook dankzij de gratis bonbons en koffie die Albert Heijn voor de eerste nieuwe klanten klaar heeft staan. 

Bezwaren

Grote drukte in de nieuwe AH aan de Groenestraat in Nijmegen.
Volledig scherm
Grote drukte in de nieuwe AH aan de Groenestraat in Nijmegen. © DG

Aan de komst van de nieuwe Albert Heijn is een jarenlange strijd vooraf gegaan. Omwonenden vreesden voor overlast, supermarkt Coop vreesde concurrentie. In april vorig jaar veegde de Raad van State de bezwaren van tafel.

Supermarktmanager Han Rikken is blij dat de nieuwe winkel er eindelijk is. ,,We wilden al jaren een nieuwe supermarkt in de Groenestraat. Voor ons komt dus nu een grote wens uit.’’ Enthousiast is hij over het gebruik van LED-verlichting en een installatie waarmee warmte wordt teruggewonnen. ,,Ook gebruiken we geen gas meer en dat levert een forse energiebesparing op”, zegt Rikken.

De Albert Heijn aan de Groenestraat is maandag tot en met zaterdag open van 8:00 tot 21:00 uur, zondag van 12:00 tot 20:00 uur.

De nieuwe Albert Heijn aan de Groenestraat in Nijmegen.
Volledig scherm
De nieuwe Albert Heijn aan de Groenestraat in Nijmegen. © DG
Het oude pand van Albert Heijn aan de Groenestraat in Nijmegen.
Volledig scherm
Het oude pand van Albert Heijn aan de Groenestraat in Nijmegen. © DG
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement