Het Transitorium aan het Geert Grooteplein in Nijmegen. Het huidige kantoorpand wordt verbouwd tot studentenflat.
Volledig scherm
Het Transitorium aan het Geert Grooteplein in Nijmegen. Het huidige kantoorpand wordt verbouwd tot studentenflat. © Google Streetview

Half miljoen voor studentenkamers in vroegere verpleegstersflat

NIJMEGEN - SSH& krijgt een half miljoen euro subsidie van de provincie Gelderland voor de ombouw van het Transitorium bij de Radboud Universiteit in studentenwoningen. Het geld komt beschikbaar via het project Steengoed Benutten, waarmee de provincie wil helpen om leegstaande plekken in dorpen en steden een nieuwe invulling te geven.

Het Transitorium is een voormalige verpleegstersflat en ligt tegenover Huize Heyendaal. Het gebouw is nu in gebruik als kantoorruimte voor het Radboudumc. SSH& gaat het verbouwen tot 156 zelfstandige studio’s en 3 kamers met gedeelde voorzieningen.

Betaalbaar

,,We zijn heel blij met deze bijdrage”, zegt Kees Stunnenberg, directeur van SSH&. ,,De subsidie van de provincie heeft het mede-mogelijk gemaakt dat we dit pand kunnen verbouwen en dat de huren betaalbaar blijven.”

Hoewel het om een bestaand gebouw gaat, betreft het relatief dure huisvesting, zegt hij. ,,Transformatie van een pand is lang niet altijd goedkoop. Het gaat hier om een duur gebouw op een mooie locatie. Dat we het kunnen pachten van het Radboudumc is ook een factor waarmee het plan haalbaar is geworden.”

Volgend studiejaar

De werkzaamheden zijn een week geleden begonnen en nemen naar verwachting een jaar in beslag. ,,We hopen dat de aannemer net op tijd klaar is om het pand voor aanvang van het studiejaar 2020-2021 op te kunnen leveren. Rond deze tijd is de vraag naar studentenkamers jaarlijks immers het grootst. Maar als het bijvoorbeeld door slecht weer iets uitloopt, dan wordt het een paar weken later.”

Het gebouw wordt duurzaam verbouwd. Zo komen er zonnepanelen op het dak en wordt de verwarming gekoppeld aan het systeem van warmte-koudeopslag van het Radboudumc. SSH& wil de appartementen met name verhuren aan studenten die al wat verder zijn in hun studie. Ook enkele promovendi kunnen straks hun intrek nemen in het verbouwde Transitorium.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement