Het shirt met nummer 2 blijft voor altijd van MH17-slachtoffer Pieter

NIJMEGEN - Aan de muur van het clubhuis hangt het shirt van Pieter Huijbers. Pieter, toen 26 jaar, kwam vijf jaar geleden met zijn vriendin Hannah om bij rampvlucht MH17. 

Volledig scherm
Het shirt met nr. 2 van Pieter Huijbers, NMH-17 slachtoffer. © Bert Beelen

Een tenue met ‘zijn’ nummer 2 zal nooit meer gedragen worden in het Heren 2-team van de Nijmeegse voetbalvereniging Trekvogels. 

Als eerbetoon vanwege het trieste lustrum speelden zijn voetbalvrienden afgelopen zondag een speciale erewedstrijd. 

,,Het was gek genoeg best een harde wedstrijd”, vertelt zijn boezemvriend Koen Lensen. Niet zo erg, vindt hij als hij erover nadenkt.

,,Het past in de geest van Pieter.  Hij was rechtsback, een harde werker die voor het team door het vuur ging om de winst te pakken. Het duel schuwde hij zeker niet.” 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Haal weg aso’ op oldtimers lijkt duidelijke boodschap aan eigenaren: ‘Ze houden al 12 jaar parkeerplekken bezet’
    PREMIUM
    VIDEO

    ‘Haal weg aso’ op oldtimers lijkt duidelijke boodschap aan eigenaren: ‘Ze houden al 12 jaar parkeer­plek­ken bezet’

    NIJMEGEN - ‘Lul’, ‘aso’ en ‘ga weg’. Het lijkt een duidelijke boodschap aan de eigenaren van de oldtimers die maandagavond werden besmeurd in Nijmegen. De bolides staan vaak langdurig geparkeerd in de garage de Kazerne aan de Molenveldlaan, zegt Dirko Wijers, die in de buurt werkt. ,,Vrijwel het hele jaar zelfs. Je huurt hier met het idee dat je ook kan parkeren.” Niet dat Wijers enig begrip heeft voor de actie. ,,Het lijkt me een wanhoopsdaad.”