X
Volledig scherm
PREMIUM
X © X

Hoe Napoleon in 1811 bijna zijn Waterloo vond in Nijmegen: ‘De zes paarden sloegen op hol en dreigden zo de Waal in te rennen’

NIJMEGEN - Het is deze week 200 jaar geleden dat Napoleon stierf. Op 5 mei 1821 overleed de machtige Franse keizer, verslagen bij Waterloo, als banneling op het eiland Sint Helena. Maar het had niet veel gescheeld of Napoleon was tien jaar vóór z’n dood al aan zijn einde gekomen: in Nijmegen, aan de boorden van de Waal. 

0 reacties

  1. Een moestuin in Bottendaal: in het hart van de stad middenin de natuur
    PREMIUM

    Een moestuin in Bottendaal: in het hart van de stad middenin de natuur

    NIJMEGEN - Het voorjaar was koud en nat en de natuur kwam moeizaam en in slow motion op gang. Maar de eerste bloesems zijn inmiddels uitgebloeid en de tuinen van Nijmegen staan er door de overdadige regenval van de laatste tijd weelderig bij. Vereniging Groei en Bloei (sinds 1876!) selecteerde een aantal paradijsjes. Liefhebbers konden dit weekend struinen door 6 tuinen in Nijmegen en 24 tuinen in de omgeving, van Groesbeek tot Dreumel. De variatie bleek enorm: watertuinen, cottagetuinen, theetuinen en beeldentuinen: alles kwam voorbij. Trotse eigenaren gaven graag uitleg over aanleg en onderhoud.