Volledig scherm
Foto ter illustratie. Het betreft niet de hond die mogelijk vergiftigd is. © Shutterstock

Hond eet mogelijk worst met rattengif bij Vossendijk in Nijmegen: het gaat weer goed

UpdateNIJMEGEN - In Nijmegen is een hond mogelijk vergiftigd met rattengif dat verstopt zat in stukjes worst. De politie adviseert hondeneigenaren om op te passen. 

De stukjes worst lagen verspreid achter verschillende bomen op de Vossendijk en Kostkanaaldijk. De politie onderzoekt de zaak. Met de hond van de melder, de Nijmeegse Margareth Barten, gaat het inmiddels goed, het is niet zeker of de hond daadwerkelijk van de worst heeft gegeten. 

Ze zag het rattengif maandagavond liggen tijdens hun wandeling. ,,Hij was zoals altijd aan het snuffelen aan bomen, tot hij opeens stopte en me triomfantelijk aankeek. Toen pas zag ik een stuk worst liggen met rode korreltjes.”

Zo snel mogelijk naar de dierenarts

Quote

In het braaksel werd niks gevonden, maar op zo’n moment neem je het zekere voor het onzekere.

Margareth Barten, Baasje Bobby

Barten moest gelijk aan rattengif denken. ,,Dat is hartstikke gevaarlijk voor honden. Als ze het per ongeluk binnenkrijgen, ontstaan er binnen korte tijd inwendige bloedingen. In veel gevallen is dit levensbedreigend.” Ze besloot om zo snel mogelijk naar een dierenarts te gaan. ,,Daar kreeg Bobby een injectie waardoor hij moest overgeven. In het braaksel werd niks gevonden, maar op zo’n moment neem je het zekere voor het onzekere.” De kosten van de dierenarts nam ze dan ook voor lief. ,,Het gaat toch om je allerbeste vriend.”

De stukjes worst, die verspreid lagen achter verschillende bomen op de Vossendijk en Kostkanaaldijk, heeft Barten in het water geschopt. ,,Dat was achteraf gezien niet zo handig. Op het moment zelf was ik zo geschrokken dat ik daar niet over nadacht. Ik heb een deel van de worst nog wel naar de politie kunnen brengen voor onderzoek.”

Waarschuwing

Barten heeft geplastificeerde posters opgehangen met een waarschuwing. ,,Niet alle hondeneigenaren zullen herkennen dat het om een giftige worst gaat. Zeker bij rattengif is het belangrijk om zo snel mogelijk te handelen, dan kan de hond het grootste deel nog uitspugen. Ik hoop met heel mijn hart dat er geen andere dieren van hebben gegeten.”

De politie kan nog niet vaststellen of het daadwerkelijk om rattengif gaat, dat moet nog onderzocht worden. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement