Volledig scherm
PREMIUM
Feest met oud en nieuw in de Arnhemse Eusebiuskerk. © Rolf Hensel

Housefeesten in de Eusebiuskerk zijn er al jaren; waarom de Sint-Steven haar ziel niet aan de duivel verkoopt

In Arnhem verdienen ze er goed geld mee: housefeesten in de Eusebiuskerk. De Nijmeegse Sint-Stevenskerk is huiverig 'haar ziel te verkopen aan de duivel'. Onder meer vanwege de bierlucht die lang blijft hangen, mag ook het Winterbierfestival er niet meer.

De Nijmeegse Stevenskerk dreigt in financieel zwaar weer te komen. De monumentale kerk heeft een flinke opknapbeurt nodig, maar kan bepaald niet teren op een goedgevulde spaarkas. En tot overmaat van ramp willen bezoekers ook niet betalen voor een bezoekje aan de kerk, zo bleek afgelopen week.

Quote

Zo'n feestje in de kerk, past dat wel? En laat het publiek de boel binnen wel heel?

Peter Damen

Extra inkomsten zijn dus meer dan welkom. Zo houdt de Stevenskerk al collectes huis aan huis en de Steveniers vormen een fonds voor de structurele financiering. Maar er is meer mogelijk. Waarom bijvoorbeeld geen technofeestjes in de kerk?

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Burgemeester Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot
    PREMIUM

    Burgemees­ter Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot

    NIJMEGEN - De eigenaar van pizzeria-shoarma Da Christian in het Nijmeegse stadsdeel Lindenholt moet per direct stoppen met een illegaal gok-café in een aangrenzend pand. Dat heeft burgemeester Bruls besloten. Hij past bestuursdwang toe en eist dat de eigenaar acuut alle ingangen naar dat pand voor publiek afsluit. Als hij dat niet zelf doet, dan laat de gemeente dat doen; alle kosten worden dan op de eigenaar verhaald.