Genieten op het terras in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Genieten op het terras in Nijmegen. © David van Haren

Ik had op het terras een bevrijd gevoel verwacht

column Marcel RözerDaar zaten we dan. Op het terras. Met zijn allen. Ik had een bevrijd gevoel verwacht, euforie, danslust, maar dat viel tegen. Het was… Nou ja, heel gewoon. Al heel snel leek het allemaal niet gebeurd: vleermuis, China, carnaval, wc-papier hamsteren, lockdown, avondklok. 

 1. Jonge starters Nick en Ilse kregen voorrang in dit wooncomplex: ‘Ik mis het wel om elke dag m'n pa te spreken’
  PREMIUM
  Wij van Woenderskamp

  Jonge starters Nick en Ilse kregen voorrang in dit wooncom­plex: ‘Ik mis het wel om elke dag m'n pa te spreken’

  NIJMEGEN - Voor jonge starters is het moeilijk een dak boven het hoofd te vinden. Een Nijmeegse woningcorporatie heeft een oplossing: kleine appartementen en voorrang voor jongeren. Wie zijn die jongeren die in de knel komen? En hoe wonen ze nu? Dit is deel 2 van de serie ‘Wij van Woenderskamp’, een nieuw wooncomplex in Nijmegen-Noord waar jongeren voorrang kregen.
 2. In sommige steegjes schijnt de zon nooit, maar voor wie zich overgeeft aan de stad geeft dat allerminst
  PREMIUM
  column

  In sommige steegjes schijnt de zon nooit, maar voor wie zich overgeeft aan de stad geeft dat allerminst

  Ik droomde dat ik werd gebeld door de baas van deze krant. ‘Schrijf iets over de plekken waar je deze zomer komt, zodat de lezers hun thuis nog wat meer gaan waarderen.’ Ik antwoordde hem dat dat moeilijk werd, omdat ik in Genua was en de stad me bij de strot had. Toen mocht ik schrijven wat ik wilde. En nu heb ik dus nog 234 woorden over voor Genua, dat als bijnaam ‘de hoogmoedige’ heeft.