Fred Tratlehner, alias Vjeze Fur (rechts) met fan.
Volledig scherm
Fred Tratlehner, alias Vjeze Fur (rechts) met fan. © David van Haren

In de rij in Nijmegen voor kookboek van hiphopper Vjeze Fur

NIJMEGEN - Zo druk hadden ze het nog niet zo vaak gehad bij de Nijmeegse boekhandel Dekker van de Vegt tijdens een signeersessie. Voor kookboekenschrijver Freddy Tratlehner, ook bekend als hiphopper Vjeze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig, liepen de klanten zaterdagmiddag uit. 

Er stond op een bepaald moment een rij tot bijna aan de uitgang. De schrijver was gedurende anderhalf uur bezig om handtekeningen te zetten in zijn boek ‘Lekker Fred’. 

,,Misschien dat het bij A.F.Th. Van der Heijden nog wel iets drukker was, maar voor een kookboek hebben we dit volgens mij nog niet meegemaakt”, volgens één van de medewerkers van de boekhandel aan de Marikenstraat. Onder de klanten die een boek kochten en lieten signeren waren veel fans van De Jeugd van Tegenwoordig, zoals te zien was aan de T-shirts die ze droegen.

Bij Tim Hofman was het ook druk

,,Dit spreekt zich rond via social media”, weet directeur Hans Peters van de boekhandel. ,,Bij Tim Hofman was het ook zo druk. Onder het personeel waren er ook diversen die opgewonden waren omdat deze jongen kwam. Toch denk ik dat het donderdag nog drukker wordt. Dan houdt Bart Janssen een lezing over zijn boek met Nijmeegse oorlogsslachtoffers.”

Tratlehner, alias Vjeze Fur, ontpopte zich de afgelopen jaren tot keukenprins via hilarische filmpjes op Instagram. Die werden binnen korte tijd erg populair. Sinds enkele weken is er dus ook zijn eerste kookboek, ‘Lekker Fred’. Zijn passie voor eten kreeg hij mee van zijn vader, die chef-kok is geweest. 

Eerder op de dag signeerde de schrijver ook bij Het Colofon in Arnhem. Daar was het naar verluidt niet zo druk als in Nijmegen.