Volledig scherm
Een bus van Arriva met het logo van de provincie Limburg. © Laurens Eggen

Irritaties over wegwerkzaamheden op route buslijn Venlo-Nijmegen

NIJMEGEN - De provincie Gelderland en vervoerder Arriva hebben onenigheid over wegwerkzaamheden die worden uitgevoerd op het traject van buslijn 83 tussen Venlo en Nijmegen.

De grootschalige werkzaamheden aan de N844 bij Malden zijn vorige week begonnen. Arriva baalt dat het werk net in de drukste periode voor het openbaar vervoer is gepland. De lijn is een belangrijke verbinding met de universiteit in Nijmegen. 

Bussen worden omgeleid, of mogen alleen langzaam langs de werkzaamheden rijden. Voor reizigers is er amper een alternatief. Ze kunnen in de trein stappen, maar komen dan op de toch al overbelaste Maaslijn terecht.

Breng

De buslijn tussen Venlo en Nijmegen wordt door Arriva en het Gelderse collegabedrijf Breng samen geëxploiteerd. Breng heeft namens beide partijen sinds 2017 met de provincie onderhandeld over de wegwerkzaamheden. Nu de klus is begonnen, blijkt echter dat Arriva het niet eens is met de gemaakte afspraken. Een woordvoerster van de provincie Gelderland laat weten dat de provincie hierdoor ‘verrast’ is.

Timing

Arriva verwijst voor een reactie naar Breng. Die vervoerder laat weten dat de timing van de provincie ‘zorgen baart’, maar dat er nieuw overleg is opgestart.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement