Volledig scherm
PREMIUM
Amira Willighagen. © Paul Rapp

Jonge operazangeres Amira is nu bekende ster in Zuid-Afrika: ‘Nog heel leven om op het podium te staan’

De jonge operazangeres Amira Willighagen (15) woont sinds twee jaar in Zuid-Afrika. Ze is even terug in Nederland voor concerten en televisieopnames.

Monden vielen open toen Amira Willighagen voor het eerst voor een groot publiek zong. Een 9-jarig meisje uit Nijmegen stapte op het podium bij Holland’s Got Talent in 2013. Ze ging een operaliedje zingen, kondigde ze vol zelfvertrouwen aan. Na tien seconden was duidelijk: hier staat een zangeres met een volwassen stemgeluid. De opname ging de wereld rond en werd 34 miljoen keer bekeken.

Het was het begin van een opmerkelijke carrière. ,,Terwijl ik op dat moment alleen maar op televisie wilde komen”, zegt de nu 15-jarige Amira Willighagen met een lach.

Ze won de talentenjacht, kreeg veel media-aandacht, concerten wereldwijd volgden en ze nam cd’s op. Intussen ging ze in Nijmegen naar het Kandinsky College, zat ze bij sportclubs en deed ze met haar broer Fincent aan kunstschaatsen.

Quote

Mijn leven lijkt op dat van andere meisjes van mijn leeftijd

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Schooldreiger’ (25) in Nijmegen blijkt student die schietspel naspeelde: ‘De aanhouding was vet heftig’
    VIDEO en UPDATE

    ‘Schoold­rei­ger’ (25) in Nijmegen blijkt student die schietspel naspeelde: ‘De aanhouding was vet heftig’

    NIJMEGEN - Het Technovium-gebouw aan de Heijendaalseweg in Nijmegen is deze donderdagmiddag ontruimd nadat een man met een wapen in de hand binnen stond. De politie laat weten dat inmiddels het gevaar is geweken en een 25-jarige Nijmegenaar is aangehouden. Kennelijk was de student bezig met de opname van een video die moest lijken op het computerspel Grand Theft Auto.