Volledig scherm
PREMIUM
Josey McDonald (48) is Nederlandse geworden. © Bert Beelen / beeldbewerking DG

Josey werd Nederlandse vanwege de brexit: ‘Ik eet friet met mayo’

NIJMEGEN - Josey McDonald (48) is Nederlandse geworden. ,,Omdat ik niet weet wat de brexit gaat brengen. Natuurlijk blijf ik een beetje Brits: ik drink nog steeds Engelse thee met melk.” 

Ze woont ruim twintig jaar in Nederland, is twaalf jaar getrouwd met een NederIander, woont in Nijmegen, spreekt uitstekend Nederlands met een licht Engels accent en werkt als archeoloog. Maar tot 2016 voelde Josey McDonald niet echt de noodzaak om Nederlander te worden.

,,Het was niet zo belangrijk. Als lid van een EU-land had ik ongeveer dezelfde rechten. Bovendien ben ik nu eenmaal Brits van oorsprong. Dat is een erfenis die je nooit kwijtraakt.” 

Quote

Het is een chaos in Groot-Brittannië

Josey McDonald
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Meer straatroven, woninginbraken, fietsendiefstallen en autobranden in Nijmegen
    PREMIUM
    Misdaadmeter 2019

    Meer straatro­ven, woningin­bra­ken, fietsen­dief­stal­len en autobran­den in Nijmegen

    NIJMEGEN - Voor het eerst sinds ‘rampjaar’ 2012, toen de misdaadcijfers in Nijmegen piekten, is de sterk dalende trend gestopt. Het aantal straatroven, woninginbraken, fietsendiefstallen en autobranden nam toe. Maar er waren ook enkele forse dalingen van onder meer het aantal auto-inbraken (van 1234 naar 966), bedreigingen (van 329 naar 259) en zedenmisdrijven (van 97 naar 75).