Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Keelknijpen bij Nijmeegse vriendin resulteert in strafeis van 10 weken cel

ARNHEM - Een 44-jarige man uit Deventer die wordt vervolgd voor het ‘kelen’ van zijn Nijmeegse vriendin, moet daarvoor 10 weken cel waarvan 4 voorwaardelijk opgelegd krijgen. Dat eiste de openbaar aanklager donderdag, die het voorval beschouwt als een poging tot zware mishandeling.

Een relatie tussen het tweetal was in een stoplichtrelatie geëindigd, toen de twee in Nijmegen afspraken voor een etentje afgelopen 3 februari. Het stel eindigde bij haar thuis, waar ze nog wat dronken en wat cocaïne gebruikten.

De volgende ochtend ging het mis. Volgens haar werd hij jaloers toen ze zei dat ze als vrijgezel verder haar leven ging leven en kneep hij haar keel daarop lang en hard dicht.

Pepperspray

Volgens hem flipte zij toen hij de volgende ochtend wilde vertrekken en zij zich door de rendez-vous gebruikt voelde. Ze begon met spullen te gooien, stelt de man, en zou hem tegen zijn schenen hebben geschopt.

,,Toen ik haar wilde wegduwen uit vrees voor een aanval met pepperspray, duwde ik haar weg ter hoogte van haar keel”, aldus de man.

Behalve voor het ‘kelen’ eiste de aanklager de straf ook omdat de Deventer verdachte haar twee telefoons had meegenomen. ,,Dat klopte wel”, gaf de man toe. Maar een eerdere bedreiging ontkende hij. Aan de telefoon hoorde de vrouw de man zeggen dat ze haar leven niet meer zeker zou zijn en hij haar kapot zou maken. Volgens de man zeiden zijn vrienden dat, met wie hij toen in de kroeg zat, en niet hij zelf.

De rechtbank doet uitspraak op woensdag 29 mei.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement