Een FFP2-mondkapje: verstandig om die (weer) te gaan dragen, zeggen deskundigen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een FFP2-mondkapje: verstandig om die (weer) te gaan dragen, zeggen deskundigen. © Shutterstock

Keert het mondkapje terug nu het virusseizoen weer begint? ‘Ik zou het oude mensen zeker aanraden’

NIJMEGEN - Het aantal mensen met corona-achtige klachten is nog laag, maar is in een maand tijd wel meer dan verdubbeld. De verwachting is er dat de komende maanden er een nieuwe coronagolf komt. Daarom moet het dragen van mondkapjes op veel grotere schaal worden heringevoerd.

10 reacties

 • Liesbeth Schut

  2 maanden geleden
  Aan vaccineren en testen op covid doe ik niet (meer), maar afstand houden, ventileren etc wel. En ook draag ik een mondkapje in de gevallen waarvan ik denk dat het beter is om te doen. Mondkapjes helpen wel degelijk bij het grotendeels tegenhouden van virussen en bacteriën. Ik ben niet bang om verkouden of ziek te worden, maar ik zit er ook niet op te wachten.
 • Anna Janssen

  2 maanden geleden
  Ieder die zo 'n ding op wil...lekker doen. Je doet het voor jezelf. Heeft inmiddels bewezen geen enkele meerwaarde bij aerosole virus verspreiding, maar als je er nou gelukkig van wordt, is dat toch heel fijn voor je. Je doet t voor jezelf ten slotte. Doe ik dit niet. Want dit niet doen, doe je ook voor jezelf. Iedereen blij, mooier kunnen we het niet maken.
 • Jeroen Oosterlaar

  2 maanden geleden
  Je kunt gewoon die van vorig jaar weer gebruiken hoor. Je weet wel, dat lapje stof die je weken achter elkaar droeg, overal liet slingeren, continue met je handen vastpakte, veelal onder je neus zat, waar je loopneus in leeg lekte. Heb je er geen? In de natuur liggen er nog zat en anders legt een collega of familielid er wel 1 voor je op tafel. Wel een gebruikte, maar beter dan niets natuurlijk. Evolutie heeft er niet voor niets voor gezorgd dat we geen vrije luchtweg hebben. Of....wacht...ehhh
 • Tini Oosterbroek

  2 maanden geleden
  Corona-achtige klachten zijn dezelfde klachten als een gewoon najaarsgriepje. Naar alle waarschijnlijkheid is het gros van de klachten de oorzaak van dat laatste. Zelf ook gehad, tot drie keer toe negatief getest. Moeten we dan de hele winter met een stokje in de neus rondlopen? Niet zo vreemd dat mensen nog steeds deel thuiswerken want dat is ook wel super makkelijk. Heeft weinig met veiligheid of onveiligheid te maken.
 • S.A. Hoffstädt

  2 maanden geleden
  Natuurlijk is het verstandig om mondkapjes(FFP2) te dragen in het OV, winkels en verdere ruimten waar veel mensen zijn. Het helpt ook gewone verkoudheden ed te voorkomen!