Kickboksende kinderen van de sportschool van Nijmegenaar Joop Ubeda in het Florapark. Zij kunnen in april hun beste vechtsporttechnieken laten zien op een jeugdkickboksgala ten bate van stichting Metakids.
Volledig scherm
Kickboksende kinderen van de sportschool van Nijmegenaar Joop Ubeda in het Florapark. Zij kunnen in april hun beste vechtsporttechnieken laten zien op een jeugdkickboksgala ten bate van stichting Metakids. © Foto: Bert Beelen

Kickboksgala voor onderzoek naar stofwisselingsziekten: ‘Deze kinderen gaan dood als we niets doen’

Bekend kickboksscheidsrechter Joop Ubeda houdt in april een jeugdkickboksgala in de Lindenberg om geld in te zamelen voor Metakids. Deze stichting werft fondsen voor onderzoek naar metabole ziekten (stofwisselingsziekten), één van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland.

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.