Volledig scherm
© stock

Koninklijke onderscheiding voor Marie-José van den Hout

NIJMEGEN - Marie-José van den Hout (77) is zondag  door locoburgemeester Vergunst  benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg de onderscheiding voor haar verdiensten voor Galerie Marzee en met name voor haar inzet van jong talent op het gebied van moderne sieraden.

 Van den Hout heeft in 1979 Galerie Marzee opgericht en is sindsdien galeriehouder/directeur. Galerie Marzee is een van de grootste, meest prestigieuze galeries in de wereld op het gebied van moderne sieraden. De galerie verzorgt niet alleen tentoonstellingen met gevormde boeken maar verkoopt ook sieraden.

Internationale bekendheid 

Van den Hout wordt vanwege haar internationale bekendheid regelmatig nationaal en internationaal gevraagd als beoordelaar en gastconservator. Dit is vooral om het werk van jonge kunstenaars te tonen.

Ze steunt vanaf het begin van haar carrière vrouwelijke kunstenaars en medewerkers. Vanaf 1987 worden regelmatig tentoonstellingen georganiseerd van pas afgestudeerden van diverse internationale opleidingen. 

Museale collectie

In 2018 heeft ze de Stichting Marzee Collectie opgericht. Dit is een internationale museale collectie hedendaagse sieraden en objecten van sieraadontwerpers en kunstenaars. 

Verder is Van den Hout oprichter van het platform Moderne Muziek Nijmegen en organisator van concerten van de Stichting Moderne Muziek Nijmegen. 

Van den Hout kreeg haar Koninklijke onderscheiding tijdens de opening van de tentoonstelling ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Galerie Marzee, Waalkade 3, Nijmegen.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraaien
    PREMIUM

    Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraai­en

    ARNHEM - Je denkt dat je rustig en veilig woont, en opeens moet je je huis uit vanwege een gaslucht en explosiegevaar. Het gebeurde afgelopen zomer in Nijmegen twee keer binnen vier dagen: aan de Gildekamp in Lindenholt op 8 juli 2019, en aan de Neerbosscheweg vlak bij het Goffertstation op 11 juli. Wat de geestelijke gezondheidszorg niet kan voorkomen, komt bij de rechter op het bord. En wat doet die ermee?