Volledig scherm
De Laauwikstraat in Lent © Google

Laauwikstraat en Vossenpelssestraat in Lent gaan maandag op de schop

NIJMEGEN - Wegwerkers gaan vanaf maandag aan het werk op de Laauwikstraat en Vossenpelssestraat in Lent, die samen één weg vormen. De straat krijgt een 30 kilometer-inrichting. Het asfalt wordt vervangen door geluidsarme klinkers, kruispunten worden verhoogd en bij de bushaltes wordt de weg smaller.

Het gaat om het deel vanaf de rotonde met de Turennesingel tot aan de gemeentegrens met Lingewaard. Ook Bekkersland wordt meegenomen.

Minder last

Deze maatregelen zorgen ervoor dat het verkeer minder hard door de wijk rijdt. Dit is één van de verkeersmaatregelen van het project Dorpensingel, waarmee Nijmegen-Noord en Bemmel beter bereikbaar worden en omwonenden minder last hebben van verkeer. 

Het werk start op de Laauwikstraat en gaat in fasen richting Bemmel. Het werk duurt tot maart 2020. Het doorgaande verkeer moet via de Prins Mauritssingel rijden, voor wijkbewoners wordt steeds één rijbaan vrijgehouden. Er komen verkeerslichten met een om-en-omregeling voor auto’s en bussen. Voor fietsers is er een omleiding door de wijk.

In het weekend van 14 en 15 september is de kruising Laauwikstraat – Duitslandstraat afgesloten omdat er een put wordt geplaatst. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dagboeken uit frontstad Nijmegen: 'Dodelijk getroffen, enkele meters van de schuilplaats'
    PREMIUM
    Ooggetuigen van de oorlog

    Dagboeken uit frontstad Nijmegen: 'Dodelijk getroffen, enkele meters van de schuil­plaats'

    Eindelijk lijkt het uur van de bevrijding aangebroken. Op deze stralende ochtend van zondag de 17de september gaan de mensen naar de kerken. Sommige mannen aarzelen uit angst opgepakt te worden. Rond half elf beginnen gerichte bombardementen op Duitse stellingen. Aan het begin van de middag springen de Amerikaanse parachutisten boven Groesbeek uit de vliegtuigen. De Duitsers trekken zich terug in het centrum. De Nijmegenaren wachten gespannen af. Er heerst een gevoel van euforie.