Het verpleeghuis Kalorama, met vestigingen in Beek en Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het verpleeghuis Kalorama, met vestigingen in Beek en Nijmegen. © Foto: Bert Beelen

Landelijk 22 doden in verpleeghuizen, maatregelen lijken aan te slaan

NIJMEGEN - De strikte bezoekersmaatregelen in verpleeghuizen lijken te werken: tot nog toe zijn in Nederland ‘slechts’ 22 bewoners van verpleeghuizen overleden waarvan zeker is dat zij besmet waren met het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van Nederlandse verpleeghuizen, waar in totaal zo’n 73.000 mensen wonen.

De afgelopen weken zijn 368 bewoners positief getest op het longvirus. In totaal bestond de afgelopen tijd bij 716 bewoners een verdenking van een coronabesmetting, daarvan overleden er 74. Dat gebeurde onder meer in de Gelderse verpleeghuizen Kalorama in Beek (4 doden) en Brinkhoven in Heerde (8 doden).  Bij 52 overlijdensgevallen staat echter niet vast of zij het coronavirus daadwerkelijk onder de leden hadden.

Momentopname

Raymond Koopmans, hoogleraar ouderengeneeskunde bij het Nijmeegse Radboudumc en verbonden als specialist ouderengeneeskunde bij de Gelderse zorginstelling de Waalboog, benadrukt dat de cijfers een momentopname zijn.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement