Volledig scherm
PREMIUM
Een combinatie van lasershow en vuurwerk tijdens Matrixx at the Park. © Richard Brunsveld / The Matrixx

Lasers zijn ‘absoluut geen alternatief’ voor vuurwerk tijdens Vierdaagsefeesten

NIJMEGEN - Een lasershow is totaal geen alternatief voor een vuurwerkshow. Dat zeggen ondernemers die actief zijn in beide branches. De Partij voor de Dieren ziet, uit milieuoverwegingen, het liefst dat de vuurwerkshow tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten verdwijnt. Raadslid Michelle van Doorn ziet daar graag een lasershow voor in de plaats.

Poll

De Waal in Vlammen

  • moet een vuurwerkshow blijven (61%)
  • moet een lasershow worden (39%)
3005 stemmen

,,Het zijn gewoon twee compleet verschillende dingen”, vertelt Roel van Elferen. Hij is eigenaar van Mirage Laser Group uit Wijchen en levert naast lasershows ook vuurwerk, onder meer voor Matrixx at the Park tijdens de Vierdaagsefeesten.

,,Lasers zijn prachtig, maar qua beleving is het niet vergelijkbaar met vuurwerk. Vuurwerk is alleen al mooi door hoe het de lucht in gaat. Lasers hebben minder impact.”

Jeroen Cafferata is eigenaar van Caffero Event Fireworks, met vestigingen in Nederland, Kleef en China. Volgens hem worden vuurwerkshows als ‘vele malen spectaculairder’ ontvangen door toeschouwers dan lasershows. ,,Als wij een lasershow verzorgen dan doen wij dat vaak in combinatie met vuurwerk”, vertelt hij vanuit het vliegtuig, vlak voordat hij voor werk naar China vliegt.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement