Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer.
Volledig scherm
PREMIUM
Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. © Ed van Alem

Maasziekenhuis Boxmeer en CWZ Nijmegen scoren opnieuw forse onvoldoende bij ‘financiële stresstest’: ‘Herstel zet door’

BOXMEER/ NIJMEGEN - Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer en het Nijmeegse Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) scoren opnieuw een forse onvoldoende voor hun financiële huishouding. Het CWZ is zelfs het enige ziekenhuis in Nederland dat zowel in 2017 als 2018 verlies leed.

De hoofdingang van het CWZ in Nijmegen.
Volledig scherm
De hoofdingang van het CWZ in Nijmegen. © Paul Rapp

‘Spannende’ uitkomsten, vindt accountantsorganisatie BDO, die de jaarlijkse ‘financiële stresstest’ uitvoert. Zo heeft het Maasziekenhuis een beperkte buffer heeft om verliezen op te vangen wanneer het echt misgaat. Maar zelf zeggen de regionale ziekenhuizen zich geen zorgen te maken over hun toekomst.

Het CWZ behaalde voor het tweede jaar op rij een 5 als financieel rapportcijfer. Het Maasziekenhuis noteerde ook een 5, waar het vorig jaar een 4 kreeg. Net als het CWZ daalde het Maasziekenhuis enkele plekken op een landelijke ranglijst met 64 ziekenhuizen. Respectievelijk naar plaats 55 en 61.

De rangschikking is gebaseerd op de financiële jaarverslagen van algemene ziekenhuizen over 2018. Academische en gespecialiseerde ziekenhuizen worden niet onderzocht door BDO.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement