Volledig scherm
© Richard Hogeveen

‘Man die met vaag verhaal aan de deur geld vraagt is nog steeds actief in Nijmegen’

NIJMEGEN - Er gaat nog steeds een man langs de deuren met een vaag verhaal om mensen geld afhandig te maken. De politie waarschuwde vorige week al voor deze persoon die in Nijmeegse en Arnhemse wijken actief is. Vrijdagavond was hij actief op de Molenweg in Nijmegen.

Dat meldde een inwoonster van Nijmegen aan De Gelderlander. De man kwam aan de deur met de smoes dat hij de buurman was van een paar huizen verderop en dat de deur achter hem was dichtgevallen. Hij moest dringend naar het ziekenhuis en wilde geld voor een treinkaartje. Omdat de man een fiets bij zich had, wantrouwden de bewoners van de Molenweg het verhaal en vroegen hem te vertrekken. De man ging daarop weg zonder moeilijk te doen.

Eerdere meldingen uit Nijmeegse wijken als De Biezen, Nijmegen-Oost, de Benedenstad en het Waterkwartier, gaan over een soortgelijk verhaal. Het signalement is een kleine, dikke man gaat met donker haar en donkere ogen. Soms scheldt hij als mensen hem geld weigeren.

  1. Keiharde kritiek op corona-aanpak: ‘Ze hebben alleen doden en ic-bedden geteld, alsof dat het enige is dat er toe doet’
    PREMIUM
    interview

    Keiharde kritiek op corona-aan­pak: ‘Ze hebben alleen doden en ic-bedden geteld, alsof dat het enige is dat er toe doet’

    NIJMEGEN - Gezondheidsminister Hugo de Jonge beticht hij van het ‘wekken van verkeerde verwachtingen’, virologen van ‘onbescheidenheid’. ,,Ze hebben alleen doden en ic-bedden geteld. Alsof dat het enige is dat er toe doet.’’ Hoogleraar ouderengeneeskunde Marcel Olde Rikkert kraakt harde noten over hoe Nederland tot nu toe is omgegaan met het virus, zijn ouderen, en met de jongere generaties.