Wandelaars tijdens deze Alternatieve Vierdaagse vrijdag op de Via Gladiola.
Volledig scherm
Wandelaars tijdens deze Alternatieve Vierdaagse vrijdag op de Via Gladiola. © Paul Rapp

Marsleider Sackers: ‘Goede kans dat we de 104e Vierdaagse volgend jaar gaan meemaken’

NIJMEGEN - Volgens marsleider Henny Sackers is de kans groot dat er volgend jaar weer een gewone Vierdaagse gelopen kan worden. Bij het onthullen van een aftelklok richting de volgende Vierdaagsefeesten straalt Sackers een en al positiviteit uit. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.